Főoldal Filmek A Terminátor-franchise jövőjéről beszélt James Cameron, hogy hol rontották el a folytatásokat
Filmek

A Terminátor-franchise jövőjéről beszélt James Cameron, hogy hol rontották el a folytatásokat

Teljesen új alapokra építkezik az új Terminátor-film.

246
Terminátor: Sötét végzet

Nem számít, mit gondolsz a legutóbbi Terminator-folytatásokról, egy dolog vitathatatlan: a nagyközönséget nem igazán érdeklik. Minden alkalommal, amikor bemutattak egy újat – és az elmúlt 15 évben három is volt –, a bevételek drasztikusan csökkentek. A 2019-es Terminator: Sötét végzet mindössze 62 millió dollárt hozott az Egyesült Államokban.

A box office jelentések ellenére a franchise alkotója, James Cameron dolgozik a disztópikus sci-fi világ folytatásán, és úgy véli, hogy már tudja, hol mentek félre a dolgok, miben kell javítani, hogy a bevételek emelkedjenek a kasszáknál.

„Ez az a pont, amikor eldobsz mindent, ami az elmúlt 40 évben kapcsolódott a Terminátorhoz, de az alapelvekhez ragaszkodsz” – mondta Cameron az Empire magazinnak. „Túlságosan elmerülsz benne, akkor elveszíted az új közönséget, mert az új nézőket már nem érdekli annyira az, mint amennyire gondoltuk. Ez a veszély természetesen az Avatar esetében is fennáll, de úgy gondolom, bebizonyítottuk, hogy van valami, ami az új közönség számára is érdekes.”

Mit jelent ez pontosan? Búcsút inthetünk a visszatérő színészeknek és karaktereknek. A franchise alapjaira kell építkezni, és nulláról építkezni. Ezt azzal magyarázta Cameron, hogy

Tehetetlen főhősök vannak, akik lényegében az életükért küzdenek, nem kapnak semmilyen támogatást a meglévő hatalmi struktúráktól, és ki kell játszaniuk őket, ugyanakkor tartaniuk kell magukat a morális dolgokhoz. Ehhez még hozzávesszük a mesterséges intelligenciát is. Ezek alapvetően időtálló alapelvek a történetmeséléshez, nem igaz? Szóval nem kételkedem afelől, hogy készülnek Terminátor-filmek a jövőben, ráadásul ezek ütősek lesznek. De ez az a pillanat, amikor mögöttünk kell hagyni minden ikonográfiát.

James Cameron

Cameron több mint egy éve utalt rá, hogy új ötletei vannak a franchise-hoz, és szerinte új projektek várhatók (a Netflix-show mellett). Bár többször nyilatkozott már a témával kapcsolatban, még mindig nagyon keveset tudunk a készülő projektekről, de ezekből úgy tűnik, többről van itt szó, mint kósza gondolatokról. Cameron legendás arról, hogy párhuzamosan szeret több filmen is dolgozni, és mivel az Avatar-filmek forgatókönyvét évekkel ezelőtt megírta, így a forgatás mellett marad ideje más történetekre.

Terminátor
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események