Főoldal Filmek Az Amerika kapitány: Szép új világ újraforgatásának rejtelmeiről beszélt Tim Blake Nelson
Filmek

Az Amerika kapitány: Szép új világ újraforgatásának rejtelmeiről beszélt Tim Blake Nelson

Tim Blake Nelson az egyik nagy visszatérője a jövőre érkező Amerika kapitány: Szép új világnak.

114
Amerika kapitány: Szép új világ
Forrás: Marvel Studios

Tim Blake Nelson milyennek látja a dolgokat a Marvelnél? Az Amerika kapitány: Szép új világ bemutatóját csaknem egy évvel eltolta a Marvel Studios, és ennek egyik oka az újraforgatás volt. Jelentős pótforgatást tartottak tavasszal, mert beszámolók elmondásai alapján gondok voltak a filmmel, és ezt szerették volna orvosolni a Marvelek csúfos kudarca után.

Sok szó esett már az Amerika kapitány: Szép új világ újraforgatásairól. A Marvel Moziverzum rajongói gyakran negatívan tekintenek erre a gyakorlatra, és korai pletyák szerint a Marvel Studios jelentős karaktereket kivágott a végleges filmből, de ezeket később cáfolták az érintettek. Tim Blake Nelson egy interjúban viccelődött az újraforgatásokról, mondván, úgy érzi, mintha kétszer forgatta volna le a filmet.

„Nos, elkészültünk. Leforgattam” – magyarázta Nelson a The Hollywood Reporternek. „Valójában kétszer is leforgattam [a jeleneteim], mert eredetileg egy évvel ezelőtt felvettük, majd visszamentünk, és az idei nyár elején sokat újraforgattunk. Remélem, minden szólófilmtől csak jobb leszek.”

Néhányan ezt a nyilatkozatot úgy értelmezik, hogy a Marvel komoly strukturális változtatásokat eszközölt a filmen az újraforgatások során. Ennél sokkal valószínűbb, hogy Nelson csak arra utalt, hogy két külön forgatási blokk volt, különösen abból kiindulva, hogy meglepően rövid időn belül kellett újra felvenni a jeleneteket, mindössze 22 napig tartott a munka, és elsősorban új akciójelenetekre koncentráltak.

A Marvel-filmekkel kapcsolatban olyan dolgokat olvashatunk az interneten, hogy inkább „vidámparkok”, mint valódi filmek. Ez a vélemény már sokszor előkerült az MCU-val kapcsolatban, olyan rendezőktől, mint Martin Scorsese, vagy színészektől, mint Jodie Foster. Tim Blake Nelson az interjúban visszautasította ezeket a kritikákat, és hangsúlyozta, hogy igenis művészi értéket képviselnek ezek a filmek.

„Nem tisztelhetném jobban Martin Scorsese-t, ő egy saját műfaj, de nem értek egyet vele, amikor becsmérli a Marvelt” – magyarázta Nelson a Variety-nek adott interjújában. „Én úgy gondolom, hogy a Marvel-filmek abszolút mozifilmek. Visszarepítenek minket a gyerekkorba. Amikor igazán jól sikerülnek, és ez gyakran előfordul, teljesen elmerülsz bennük.”

Mi a helyzet mélységesekkel? Az olyan produkciók, mint a Nagymenők, A halál keresztútja, a Biciklitolvajok, a Schindler listája vagy Kieślowski? Nem, de nem is akarnak azok lenni. Szórakoztatás gyanánt szállítják őket, és van bennük művészi érték. Ezt tudom elmondani a Marvelről.

Tim Blake Nelson

Az Amerika kapitány: Szép új világ főszereplőjét Anthony Mackie alakítja, mások mellett Harrison Ford, Danny Ramirez, Carl Lumbly, Tim Blake Nelson, Shira Haas, Liv Tyler, Xosha Roquemore és a WWE szupersztár Seth Rollins is szerepelni fog.

A filmet rendezte Julius Onah Malcolm Spellman és Dalan Musson forgatókönyve alapján, bár a rendező állítólag maga is átdolgozta a forgatókönyvet. Matthew Orton pedig új jeleneteket írt a kiegészítő felvételekhez.

Az Amerika kapitány: Szép új világ premierje 2025. február 13-án lesz a mozikban.

tim blake nelson the leader incredible hulk
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

WandaVízió
Sorozatok

A Mindvégig Agatha showrunnerjét Wanda Maximoff sorsáról faggatták

A Mindvégig Agatha ad választ arra, hogy mi történt Wandával?

Doctor Strange az őrület multiverzumában
Filmek

Az eredeti tervek alapján sokkal jobb lehetett volna a Doctor Strange az őrület multiverzumában

A Doctor Strange folytatása sokkal jobb lehetett volna az eredeti tervek alapján.

Kraven, a vadász
Előzetesek

Nem dobtunk hátast a Kraven, a vadász új szinkronos előzetesétől

A Kraven, a vadász előzetese alapján mit vártok a filmtől?