Főoldal BREAKING Az Amazon MGM Studios dolgozik a The Sims élőszereplős filmjén
BREAKINGFilmek

Az Amazon MGM Studios dolgozik a The Sims élőszereplős filmjén

Élőszereplős feldolgozást kap az egyik legnépszerűbb videójáték, a The Sims.

193
The Sims
Forrás: Electronic Arts

A Barbie sikere mérföldkőnek számít, ugyanis a 2023-as kasszasiker után több élőszereplős filmet is bejelentettek, mint például a Matchbox. Még év elején kaptuk a hírt, hogy a Loki rendezője és Margot Robbie dolgozik a The Sims élőszereplős adaptációján, most pedig az Amazon MGM Studios hivatalosan is megerősítette, hogy filmre viszik ezt a népszerű videójátékot.

A Variety beszámolója szerint a film szorosan kapcsolódik majd a The Sims-univerzumhoz, számtalan utalással a rajongók által kedvelt játéksorozat világára. Kate Herron (Loki) rendezi a projektet, a forgatókönyvet pedig Briony Redman-nel közösen írja. A Greta Gerwig által rendezett Barbie nagy inspirációként szolgált, ami érthető, hiszen Margot Robbie produkciós cége, a LuckyChap áll a The Sims mögött is.

Még konkrét részleteket nem osztottak meg a történetről, mert még fejlesztési fázisban van a projekt. Kíváncsian várjuk, hogy Herron mit hoz ki a filmből, mivel a The Sims híres arról, hogy nincs előre megírt története, hanem a játékosok alakítják a Sims-ek életét egy szabadon formálható világban.

Laura Miele, az EA Entertainment elnöke a következőket mondta: „Ahogy közeledünk a The Sims 25. évfordulójához – ami hihetetlen teljesítmény a mai szórakoztatóipari világban –, örömmel erősítem meg, hogy a Sims a nagyvászonra látogat.” A bejelentés mellett az EA néhány hírt is közölt a Sims franchise-ról, többek között, hogy törölték a The Sims 5 megjelenését.

Kate Gorman, az EA alelnöke így kommentálta a nagy bejelentést: „Annyit elárulhatok, hogy a film szorosan kapcsolódik a The Sims-univerzumhoz. Valódi, hiteles Sims élményt szeretnénk átadni a mozivásznon.”

A The Sims az egyik legnagyobb rajongótáborral rendelkezik a játékvilágban, milliók játszanak vele ebben a pillanatban is. A játékosok családot alapíthatnak és felépíthetik karrierjüket, míg sokan gonosz tréfákat űznek a Sims-ekkel. Az egyik ilyen tréfa, hogy az úszómedencéket úgy tervezték meg, hogy nincs létra hozzájuk, így a Sims-ek megfulladnak benne, mivel nem tudnak kimászni. Ez az easter egg valószínűleg helyet kap majd a készülő filmben is. Emellett a Freezer Bunny is megjelenik majd.

A Freezer Bunny-k is helyet kapnak a filmben. Biztos vagyok benne, hogy egy létra nélküli medence is feltűnik majd valahol, de ezek a részletek még nem véglegesek. Az ötlet az, hogy tisztelgünk mindazon csodálatos játék és alkotás előtt, amit az emberek az elmúlt 25 évben átéltek a The Sims világában.

Kate Gorman

A Sims világ lakói saját nyelvet, az úgynevezett Simlish-t beszélik. Amikor először felröppentek a hírek a projektről, a rajongók kampányoltak azért, hogy a filmet teljes egészében Simlish nyelven készítsék, angol feliratokkal. Bármennyire meglepő, Gorman ezt az ötletet sem zárja ki teljesen: „Ez mókás. Nagyszerű ötlet, és mindenképpen beszélni fogunk róla.”

A The Sims premiernapját nem tűzték még ki.

NnrBJJSFdw9CGUHbT9rSPj
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...