Főoldal Sorozatok Az Apple TV+ egy évad után elkaszálta Taika Waititi időutazós sorozatát
Sorozatok

Az Apple TV+ egy évad után elkaszálta Taika Waititi időutazós sorozatát

Nem volt népszerű az Időbanditák, az Apple TV+ gyorsan kukázta.

208
Időbanditák
Forrás: Apple TV

A Variety jelentése szerint Terry Gilliam 1981-es kultikus klasszikusának élőszereplős adaptációja, az Időbanditák, nem kap második évadot. A sorozatot alig néhány hónapja, nyár közepén tűzte műsorra az Apple TV, de annyira rossz nézettséget produkált, hogy három hónap elég volt meghozni a döntést.

A Taika Waititi által rendezett Időbanditák című sorozatban Lisa Kudrow alakítja Penelopét, aki egy “szakértő tolvajcsapatot” vezet keresztül időn és téren, miközben csatlakozik hozzájuk egy Kevin nevű fiatal fiú (Kal-El Tuck). Kevin a ruhásszekrényén átlépve a múltba kerül, és kalandokat él át a szedett-vedett tolvajcsapattal.

A 10 részes sorozat július 24-én debütált az Apple TV+-on, két epizóddal kezdett a sorozat, majd kéthetente két új résszel augusztus 21-ig. A közönséget azonban nem különösebben érdekelték az epizódok, így az Apple lehúzza a rolót.

Az Apple TV+ olyan látványos sci-fi és fantasy sorozatoknak ad otthon, mint például A siló, az Alapítvány és a Különválás, de talán a legnagyobb nézőszámot a Monarch: A szörnyek hagyatéka című sorozattal érte el. Tartalomfogyasztás tekintetében mindenki talál magának kedvére valót a platformon, ám az Apple TV+ messze nem tud olyan magas nézettségi mutatókat felmutatni, mint a Netflix vagy a Disney+. Sokáig az egyik legkedvezőbb árcédulájú streaming szolgáltató volt, azonban 2023 őszén az Apple jelentősen megemelte a havidíjas előfizetés árát az Egyesült Államokban, majd a drágulás Európába is megérkezett.

A Bloomberg júliusi jelentés szerint az Apple évente milliárdokat költ saját gyártású tartalmakra, és ennek részben meglett az eredménye, mert a kritikák jók és számos díjra jelölték már a produkciókat, de a streaming szolgálatás nem annyira népszerű a tengerentúlon. A felmérés szerint az amerikai televíziózási idő mindössze 0,2%-nak vonzó az Apple TV+, és ez a szám egy hónapra lebontva kevesebb, mint amennyit a Netflix egy nap alatt elér.

MV5BNDkzMzQ4YzEtOGY0Yi00MzEwLWEzMWMtM2UzNmRiNzA4ODkzXkEyXkFqcGdeQXZ3ZXNsZXk@. V1
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Monarch: A szörnyek hagyatéka
BREAKINGSorozatok

Az Apple megrendelte a Monarch: A szörnyek hagyatéka 2. évadát több más spinoff-sorozattal együtt

Godzilla és a szörnyek még visszatérnek, érkezik a Monarch: A szörnyek hagyatéka...

Az eltérített járat
Sorozatok

Az Apple TV megrendelte Irdis Elba sorozatának, Az eltérített járatnak a 2. évadát

Az eltérített járat 1. évada nagy sikert aratott, az Apple TV megrendelte...