Főoldal Sorozatok Már írják A sógun második évadát, hamarosan kezdődik a forgatás
Sorozatok

Már írják A sógun második évadát, hamarosan kezdődik a forgatás

A főszereplő Szanada Hirojuki beszélt a folytatásról.

292
A sógun
Forrás: FX

2024 elején debütált A sógun az FX saját gyártású sorozata a Disney+ és Hulu streamingjén. A szamurájos történelmi dráma elsöprő siker lett, így hamar berendelték a második és harmadik évadot is. A címszerepet alakító Szanada Hirojuki nemrég elárulta a The Hollywood Reporter lapjának, hogy mikor kezdik a forgatást és mi várható a következő évadokban.

A sógun egy második adaptáció James Clavell azonos címen megjelent regényének. A történet a 17. század eleji Japánba kalauzolja el az olvasót vagy a nézőt, amelyben a szamuráj hadurak egymással viaskodnak a hatalomért, mindezt egy odakerült angol tengerész szemén keresztül. A történet fikció, de sok karakter és esemény megtalálható a valós történelemben is. Az FX új feldolgozása nem várt sikert aratott a streamingen. Hetekig tartotta a nézettségi rekordokat és komoly rajongói bázisra tett szert, a japánok külön kiemelték, hogy milyen részletesen és autentikusan reprezentálták történelmüket és kultúrájukat. A tíz részes széria ugyan elejétől a végéig feldolgozta Clavell regényét, a történelem nem állt meg itt, bőven van még lehetőség ezekkel a karakterekkel tovább mesélni a fikciót.

A címszereplő Toranaga Josit alakító Szanada Hirojuki elmondta, hogy nagyon büszke a sorozat sikereire és a csapatra. A sógun ugyanis huszonöt Emmy-jelölést kapott, köztük a kiemelkedő dráma sorozat kategóriában, mint japán nyelvű széria elsőként. Igazi rekord és várhatóan többet díjra is vált majd a széria. Szanada ugyan a 2000-es években robbant be Hollywoodba olyan szamurájos filmekkel, mint Az utolsó szamuráj vagy a 47 Ronin, de Japánban már gyerekkora óta játszik különböző filmekben, mint pl.: a Kör vagy Az alkonyat harcosa. A sógunban nem csak a főszerepet alakítja, de producerként is tevékenykedik. A színész elmondta a THR lapjának, hogy a szívén viselte hazája kultúráját, ezért bíztatta az író-showrunner párost, Justin Marksot és Rachel Kondót, hogy minél több japán szakembert vegyenek fel a gyártásban. Ez szükséges volt ahhoz, hogy a lehető legautentikusabb legyen a széria.

Könyv híján azonban a következő két évadban csak a történelemre hagyatkozhatnak. Toranaga karaktere Tokugava Iejaszu sógunon alapul, aki egészen 1616-ig élt, tehát az íróknak bőven van még lehetőségük tovább mesélni a történetet. Arról nem beszélve, hogy A sógun első évadának fináléja már a sorsdöntő szekigaharai csatát sem mutatta, ahogy Toranaga sógunátusa is hátra van még.

„A japán történelemben rengeteg híres epizód van. Toranaga stratégiái olyanok, mint egy sakkjátszma. Nem csak a harcról szól. Az emberi dráma fontos. Új karakterek fognak érkezni, és alapvetően a valós történetet fogjuk követni a második és harmadik évadban. Mielőtt eljött a békés korszak, sok drámai pillanat volt” – mondta Szanada.

Szanada megerősíti, hogy az írói csapat már összeállt és várhatóan 2025-ben kezdődhet meg a forgatás Kanadában.

„Van egy írói szobánk, és minden nap dolgoznak. Remélhetőleg valamikor jövőre elkezdhetjük a forgatást” – erősítette meg a színész.

A sógun folytatására még éveket várhatunk mire elkészül. Az első évad forgatása 2021 és 2022 zajlott és további másfél év volt az utómunka mire a streamingre felkerült. Az eddigiek alapján viszont megéri rá várni.

Hiroyuki Sanada Shogun
Forrás: FX
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Emmy-díj
Sorozatok

A 2024-es Emmy-díjátadó nyertesei: Mindent megnyert A sógun, amit lehetett

Átadták a 2024-es Emmy-díjakat, A sógun rekordot döntött.

Disney+
Filmek

Akciónak álcázott áremelésre készül a Disney+? Jön a Prémium előfizetői csomag!

Teljes átalakulásra készül a Disney? Drágábban streamelhetünk és több csomag közül választhatunk?

Agymanók 2.
Filmek

Jön az Agymanók 2. a Disney+-ra

Már nem kell sokat várni az Agymanók 2. megjelenésére a Disney+-on.