Főoldal Filmek A Kraven, a vadász korhatár-besorolása alapján véres és erőszakos filmre számíthatunk
Filmek

A Kraven, a vadász korhatár-besorolása alapján véres és erőszakos filmre számíthatunk

Nem gyerekeknek készült a Kraven, a vadász.

686
Kraven, a vadász
Forrás: Sony Pictures

Nem hibáztatnánk senkit, ha elfelejtette volna, hogy a Kraven, a vadász idén kerül a mozikba, mivel a Sony Pictures egyáltalán nem reklámozza a Madame Web megjelenése óta (ami érthető). Időközben az amerikai korhatár-bizottságtól besorolta a filmet, és ezzel párhuzamosan egy új előzetes is úton van.

Ahogy vártuk, a Sony következő képregényfilmje R-besorolást kapott “erőszakos véres jelenetek és nyelvezet” miatt. Eredetileg 2023 októberében láthattuk volna a vadászt, de a premiert többször is el kellett halasztani. Korábban augusztus 30-án mutatták volna be a filmet, azonban év elején a stúdió a Kraven, a vadász premierjét a téli időpontra, 2024. december 15-ére halasztotta.

A Madame Web szörnyű jegypénztári teljesítménye aggodalomra adhat okot a Sony számára, és ha a Kraven bukik, az lehet az utolsó szög az SSU koporsójában.

Bár mindkét Venom és a Morbius ugyanabban az univerzumban játszódik, és néhány kapcsolódási pontot tartalmaz a Marvel Studios nagy Marvel Moziverzumjával (például Michael Keaton karaktere Keselyű feltűnt a Morbius stáblista alatti jelenetében), a Madame Web, a Kraven a vadász és a Venom: Az utolsó menet állítólag “önálló” projektekként kezelik házon belül, illetve marketing szempontból.

„Lehet, hogy némi óvatosság van abban, hogy hangsúlyozzák ezeknek a filmeknek az összetartását” mondta Jeff Gomez, a Starlight Runner ügyvezető producere, aki a Sony-val dolgozott a Pókember: Hazatérés című filmjén. „Korábban már beszéltek róla, de nem sikerült.”

Ez nem jelenti azt, hogy a filmek egyáltalán nem kapcsolódnak egymáshoz, inkább azt jelzi, hogy a Sony belátta, nem mindent arra kell felépíteni, hogy a filmek egy nagy összefüggő univerzumot alkossanak, inkább az önálló történetekre fókuszáljanak, és emellett lehet még kapcsolatot keresni a filmek világai között.

„A Kraven, a vadász egy zsigeri történet arról, hogyan és miért lett az egyik legikonikusabb Marvel-gonosztevő. A film, amely Aaron Taylor-Johnson főszereplésével készült, és a Pókemberrel való hírhedt bosszúhadjárata előtt játszódik, R-besorolást kapott.”

A filmet rendezte J. C. Chandor. A forgatókönyvet írta Art Marcum, Matt Holloway és Richard Wenk. Aaron Taylor-Johnson mellett Ariana DeBose játssza Calypsót, egy voodoo papnőt és Kraven időszakos szerelmét (legalábbis a képregényekben); Fred Hechinger Dmitri Smerdyakovot, más néven a Kaméleont, aki Kraven féltestvére; Alessandro Nivola Aleksei Sytsevich-et, más néven az Rinót, és Christopher Abbott egy másik gonosztevőt, az Idegent fogja alakítani.

A gonoszok nem születnek. Azzá nevelik őket. Kraven, a vadász (Aaron Taylor-Johnson), Pókember egyik legveszélyesebb ellensége, a Baljós Hatos alapító tagja sem gonosznak született. Igazi nemes: Kravinov néven látta meg a napvilágot; a családja 1917-ben menekül az Egyesült Államokba.

Talán egy félresikerült oroszlánvadászat tehet róla, amikor a ragadozó halálos sebet ejtett rajta, és az állat vére összekeveredett az övével. Talán brutális, maffiakapcsolatokat ápoló, gyerekeit szeretet nélkül nevelő apja (Russel Crowe) a hibás. De annyi biztos, hogy Kraven nem egyszerűen a fenevadak erejével, ügyességével és kegyetlenségével rendelkezik: gyors, halálos és nem ismer könyörületet.

Rossz ember – ha ember még egyáltalán –, de valahol a mélyében még ott bujkál a maradék jóság. És kérdés, mi történik vele, ha találkozik egy nála is furcsább, kiszámíthatatlanabb lénnyel: Rinóval.

Kraven, a vadász
Forrás: Sony Pictures
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

WandaVízió
Sorozatok

A Mindvégig Agatha showrunnerjét Wanda Maximoff sorsáról faggatták

A Mindvégig Agatha ad választ arra, hogy mi történt Wandával?

Amerika kapitány: Szép új világ
Filmek

Az Amerika kapitány: Szép új világ újraforgatásának rejtelmeiről beszélt Tim Blake Nelson

Tim Blake Nelson az egyik nagy visszatérője a jövőre érkező Amerika kapitány:...

Doctor Strange az őrület multiverzumában
Filmek

Az eredeti tervek alapján sokkal jobb lehetett volna a Doctor Strange az őrület multiverzumában

A Doctor Strange folytatása sokkal jobb lehetett volna az eredeti tervek alapján.