Főoldal Filmek Az indulás óta először termelt profitot a Disney+
Filmek

Az indulás óta először termelt profitot a Disney+

Végre nyereséges lett a Disney+.

236
Disney+
Forrás: Disney

A Disney streaming üzletága végre nyereséges lett. A szerdán közzétett harmadik negyedéves eredmények szerint a vállalat 47 millió dolláros nyereséget könyvelhet el a Disney+, a Hulu és az ESPN Plus szolgáltatásokból.

Más streaming szolgáltatókhoz hasonlóan a Disney is küzdött, hogy nyereséges legyen a 2019-ben indított Disney+ és más streaming üzletága. Tavaly ugyanekkor a Disney+, az ESPN Plus és a Hulu 512 millió dolláros veszteséget könyvelt el. A dolgok az első negyedévben javulni kezdtek, a Disney először látta meg a fényt az alagút végén, hogy pénzt lapátolhat ki a platformokból. Az év elején mind a Disney+, mind a Hulu nyereséget mutatott fel, de az ESPN Plus veszteségei megakadályozták, hogy a Disney teljes streaming üzletága nyereséges legyen.

„Ez egy erős negyedév volt a Disney számára, amelyet kiváló eredmények jellemeztek a szórakoztató szegmensünkben, mind a mozikban, mind a direct to consume modellnél, mivel először értük el nyereségességet az egyesített streaming üzletágunkban, és egy negyedévvel a korábbi előrejelzésünk előtt” – mondta Bob Iger, a Disney vezérigazgatója.

Közben a Disney+ előfizetői száma alig 1 millióval nőtt az USA-ban és Kanadában, így összesen 54,8 millió előfizetővel rendelkezik a tengerentúlon. A Hulu előfizetői száma is nőtt, elérve az 51,1 milliót az előző negyedévi 50,2 millióhoz képest. Bár az előfizetők számát kimutató görbe laposodott az utóbbi időben, a Disney továbbra is keresi a lehetőségeket az üzletágban, hogy maximumot kihozzák a streaming háborúból, és a lehető legtöbb pénzt akasszák le a felhasználókról.

Ma reggelre váratlan bejelentésre ébredhetünk, hogy október közepén árat emelnek, így a Disney+, a Hulu és az ESPN Plus csomagjaiért is többet kell majd fizetnünk. Az elmúlt néhány évben a Disney folyamatosan emelte streaming szolgáltatásainak árait, a Disney+ és a Hulu árai tavaly és 2022-ben is emelkedtek. Az áremelés mellett szeptembertől a jelszómegosztással is leszámol a vállalat, a tesztidőszak végével kiterjesztik a világ többi országára is a védelmet.

Disney+
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Disney+
Filmek

Akciónak álcázott áremelésre készül a Disney+? Jön a Prémium előfizetői csomag!

Teljes átalakulásra készül a Disney? Drágábban streamelhetünk és több csomag közül választhatunk?

Agymanók 2.
Filmek

Jön az Agymanók 2. a Disney+-ra

Már nem kell sokat várni az Agymanók 2. megjelenésére a Disney+-on.

Ahsoka
Sorozatok

Megvan, mikor foroghat az Ahsoka második szezonja

Még várhatunk egy darabig a folytatásra.