Főoldal Sorozatok Ősszel érkezik a Jurassic World: Káoszelmélet második évada
Sorozatok

Ősszel érkezik a Jurassic World: Káoszelmélet második évada

Hamar visszatérhetünk a dinoszauruszok uralta világba!

324
Chaos Theory
Forrás: Netlix

Tavaly novemberben jelentette be a Universal, hogy újabb animációs spinoff szériával bővül a Jurassic-család, mely ráadásul a Krétakori tábor (Jurassic World: Camp Cretaceous) folytatása lesz, annak immár felnőtt szereplőivel. A táborcsaládot alkotó Darius, Ben, Yaz, Brooklynn, Kenji és Sammy kalandjai öt évadon át tartottak, miután megzavarta álmaik (mínusz Ben) táborozását az Indominus Rex. A Jurassic World: Káoszelmélet végül (Jurassic World: Chaos Theory) idén májusban érkezett (kritikánkban mi is méltattuk), a San Diego-i Comic-Conon pedig felfedték a folytatás dátumát, egy kedvcsináló kíséretében.

„A Nublar Ötös egy ismeretlen úti célú, dinoszauruszokkal teli teherhajón rekedt, küldetésük, hogy megtalálják, ki üldözi őket, ám ez nem olyan egyszerű szemben a titokzatos Brókerrel” – olvasható a 2. évad szinopszisában. „Mivel nem tudják, hogy Brooklynn életben van, a hollétének felfedezése megkérdőjelez mindent, amit eddig tudni véltek egymásról.” Darius, Ben, Kenji, Yaz és Sammy az első évad végén kényszeredetten vízre szálltak, annak érdekében, hogy megfejtsék ki állhat az őket körülvevő titokzatos események hátterében, s ki ölette meg barátjukat. Azonban a teherhajón hamarosan elszabadul a káosz, mint ahogy azt a hangulatos képsorokon is megvillantják. Főszereplőink mellett Darius és néhai édesapja kedvenc dinóját, egy Gallimimust láthatunk, ám ezúttal is megajándékoznak minket egy új jövevénnyel, a Majungasaurusszal.

Az alkotók a folytatáshoz egyértelműen figyelembe vették, hogy a Krétakori tábor célközönsége azóta bizony nőtt, akárcsak a szereplői, ennek megfelelően komorabb témákkal álltak elő, az első évad több traumát boncolgatott és több ijesztő elemet tartogatott, mint addig bármikor, miközben nem vesztette szem elől a dinókat sem. Az új sorozatot ugyanaz a csapat készíti, az executive producerek továbbra is Steven Spielberg, Colin Trevorrow és Frank Marshall, a showrunnerek pedig Aaron Hammersley és Scott Kreamer.

Krétakori tábor meglepően nagy sikert aratott mind a kritikusok, mind a gyerekek, mind pedig a felnőtt rajongók körében, és bár voltak gyengébb szálai, abban a legtöbben egyetértenek, hogy a világépítést profin csinálta. A sorozat érdekessége, hogy a történések párhuzamosan futnak a filmek eseményeivel, sőt van, hogy konkrétan filmbéli jelenetet láthatunk új szemszögből. A gyerekek története végül ugyan szerencsésen zárult, de a sorozat utolsó jelenetsorai megalapoztak a folytatásnak, ugyanis az események beérték a Jurassic World: Bukott birodalom végének a történéseit, mikor is a dinók kiszabadultak a világunkba. A Káoszelmélet hat évvel a Krétakori táborban történtek után veszi fel a fonalat, amikor a gyerekek immár az új normális világban igyekeznek túlélni. A Káoszelmélet egyelőre nem érte be a Világuralom történéseit, de például az utóbbiban látott négy atrociraptor közül három máris közeli kapcsolatba került Dariusékkal, ráadásul idomárjukkal a világ egyik legjobb adalékát adják, reméljük, a második etapban egy kicsit többet is megtudhatunk róluk.

A Jurassic World: Káoszelmélet második évadának mind a tíz része október 17-én debütál a Netflixen.

Jurassic World: Chaos theory
Forrás: Netflix
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Jurassic-World-Chaos-Theory
Sorozatkritikák

Jurassic World: Káoszelmélet kritika

A Káoszelmélet végre közelebb hozza amit a Világuralom ígért, szinte tökéletesen tálalva.

Jurassic-World-Chaos-Theory
Sorozatok

Befutott a Jurassic World: Káoszelmélet nagy előzetese

Május végén az atrociraptoroké lesz a főszerep!