Főoldal Filmek 400 millió dolláros bevételnél tart az Elemi
Filmek

400 millió dolláros bevételnél tart az Elemi

Mégsem lesz bukás az Elemi, ugyanis már a 400 millió dolláros bevéltelt tapossa

228
Elemi

Kedden lépte át a 400 millió dolláros bevételt a Pixar által jegyzett Elemi c. rajzfilm, így jóval jobban teljesített a tavalyi Lightyearnél, ami megbukott a maga 218 milliójával. Az Elemi igencsak borsos produkciónak bizonyult, ugyanis 200 millió volt a gyártási költsége – a marketing nincs belekalkulálva ebbe az összegbe – , így ha nem is bukik meg igazán, akkor sem fog túl sok extra bevételt hozni a Pixar konyhájára.

Először katasztrófális bukásnak tűnt az Elemi, ugyanis kb. 30 millió dollárt hozott a nyitó hétvégén (június 16-18. alatt), ezzel a második leggyengébb háromnapos nyitást produkálta a cég történetében, nem sokkal megelőzve a Toy Story – Játékháborút. Utóbbi ugyanis 29,1 millió dollárt hozott a nyitóhétvégén, de hozzá kell tenni azt is, hogy az inflációt beleszámolva ez most kb. 50 millió dollár lenne és 1995-ben akkora sikert aratott, hogy sikerült megalapoznia a Pixar további jövőjét.

2023 az animációs filmek éve

Az idei év igencsak bőkezű animációs filmek szempontjából, a Super Mario Bros.: A film 1,355 milliárd dollárt, míg a Pókember: A pókverzumon át közel 700 millió dollárt hozott a globális kasszáknál. A korai vélemények és az előzetes becslések alapján a Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz úgy kritikai, mint pénzügyi siker lesz, így az Elemi elveszni látszik az idei év óriásai között. Aki barátkozni szeretne a Pixar legújabb animációs filmjével, az alább megtalálja a hivatalos előzetest.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mufasa: Az oroszlánkirály
Előzetesek

A Mufasa: Az oroszlánkirály előzetese magyar szinkronnal is elérhető

A Mufasa előzménytörténetét bemutató előzetes magyarul is elérhető.

A Mandalóri és Grogu
Filmek

Sigourney Weaver csatlakozhat A Mandalóri és Grogu szereplőgárdájához

A színésznő egy újabb franchise-ban is meghódíthatja a csillagokat.

Sorozatkritikák

Star Wars: Rossz Osztag kritika

Milyen lett a legújabb Star Wars animációs sorozat?