Főoldal Filmek 10 módja annak, ahogy folytatódhat a Marvel Moziverzum a jövőben
Filmek

10 módja annak, ahogy folytatódhat a Marvel Moziverzum a jövőben

Hamarosan a Marvel harmadik fázisának végéhez érünk, így lassan el kell kezdeni megtervezni a negyedik fázist, amit a Fekete Párduc már el is kezdet?

753
Fekete Párduc

Hamarosan a Marvel harmadik fázisának végéhez érünk, így lassan el kell kezdeni megtervezni a negyedik fázist, amit a Fekete Párduc már el is kezdet?

Múlt héten bemutatták a Fekete Párducot, ami egyben az utolsó olyan szuperhősfilm, amit a Bosszúállók: Végtelen háború előtt kapunk, így lassan itt az ideje tervezni a következő évekre. Noha Kevin Feige korábban már elmondta, hogy nincs baj, mert nagy tervekkel készülnek a harmadik fázis utánra is, de ennél többet sajnos nem kaptunk. Így hát összegyűjtöttük nektek azokat a lehetséges jövőbeli elképzeléseket, amiket talán a Marvel is vászonra visz.

Ryan Coogler rendező egészen hihetetlen módját választotta annak, hogy megmutassa nekünk Wakandát, és megismertesse a rajongókkal a királyt, magát a főszereplőt, Fekete Párducot. A film bemutatója előtt sokan tartottak attól, hogy talán egy Vasember 2 koppintást látunk, ami előkészíti a terepet a következő filmeknek, beleértve az áprilisban érkező Bosszúállók: Végtelen háborút is, de szerencsére nem így történt. Sok utalást kaptunk, de azért maradtak így is kérdések a jövőre nézve.

A West Coast Avengers

A film végén T’Challa úgy dönt, hogy egészségügyi központokat nyit a Kalifornia államban található Oakland városban, Erik Killmonger egykori otthonában. Itt felmerül bennünk a kérdés, hogy vajon ez utalás lehet a Marvel negyedik fázisára, pontosabban a West Coast Avengers csapatra? Ne feledjük, hogy Hangya és a Darázs is részét képezi a West Coast Avengersnek, így még értelme is lenne ennek. Másrészről nem valószínű, hogy Vasember (Robert Downey Jr.) jelen lesz a Bosszúállók 4. része után, így valakinek pénzelnie kell a csapatot, és T’Challa háttere miatt erre tökéletes lenne – Fekete Párduccal biztosan találkozunk a következő években, ezt megerősítették.

Everett Ross visszatér a Marvel Kapitányban

Sok mindent nem tudtunk meg Everett Ross karakterről az Amerika kapitány: Polgárháború részben, de Párducnak azért annyit sikerült kiderítenie, hogy egykor a légierő pilótája volt Ross. Martin Freeman karaktere korábban megerősítette, hogy látjuk őt még a Marvel Moziverzumban, csak éppenséggel azt nem árulta el, hogy melyik filmben. Benne van a pakliban, hogy Freeman egy fiatalabb énjével találkozunk majd a Marvel Kapitányban – tudva azt, hogy az 1990-es években játszódik a film -, és csak később, az új Kapitánnyal csatlakozik a Bosszúállók-csapatához. Bár nem zárhatjuk ki azt sem, hogy a Végtelen háborúban is feltűnik, de arra azért kevés az esély, hiszen ott már így is zsúfolt a színpad.

T’Challa, az utolsó Fekete Párduc

Erik Killmonger királyként első dolga az volt, hogy elpusztította a gyógynövény ültetvényt, ami az emberfeletti erőt adja a Fekete Párducnak. Szerencsére T’Challa édesanyjának és nővérének sikerült megmenteni egy ilyen növényt, ami a filmben később visszaadta T’Challa erejét is, így újra ő lehetett a Fekete Párduc. Ez annyit jelent, hogy Wakandának nem lehet több Fekete Párduca, így ha a későbbiekben T’Challa meghalna, nem lesz, aki tovább vigye a Fekete Párduc címet. Jó kérdés, hogy a Marvel miért ezt az utat választotta, hiszen így Shuriból, Párduc nővéréből nem lehet szuperhőst faragni, vagy erre is találnak megoldást a jövőben?

Egy új szövetség T’Challa számára

A film kezdetén még úgy tűnt, hogy M’Baku nem éppen viseli szívén Wakanda sorsát, sőt, T’Challa legfőbb ellensége lehet. Később azonban a cselekmények kibékítették a két karaktert, és eltörölték kettőjük között meghúzódó feszültséget, hiszen szövetségesek lettek a Fekete Párducban. Ez részben magyarázat arra is, hogy miért láttuk M’Bakut a Végtelen háború előzetesében egy oldalon harcolni T’Challával. Kíváncsian várjuk tehát, hogy a jövőben M’Baku vajon milyen feladatot kap a Marvelnél, és Shuri milyen különleges fegyverrel ruházza fel a karaktert.

Wakanda felfedte magát a világ előtt

A Fekete Párduc stáblista közepén található jelenetben felfedte Wakandát az Egyesült Nemzetek előtt, és világossá tette, hogy Wakanda kész megosztani erőforrásait a világgal. Lényegében ezzel megszületett az új Vasember, hiszen ha visszaemlékezünk a Vasember utolsó sorai, ott Tony Stark hasonló szavakat intézett a médiába. Tényleg T’Challa lenne a jövőben a Bosszúállók vezetője?

Zemo még visszatérhet

A Fekete Párduc cselekményei nem sokkal az Amerika kapitány: Polgárháború után játszódnak. Erre való utalást kapunk a filmben, amikor a hírekben még Zemora is tesznek egy rövid kitérőt. A filmből megtudjuk, hogy a gazfickót őrizetben tartják, ami még azt is jelenti, hogy egyszer viszontlátjuk őt, elvégre Párduc volt az, aki megállította, hogy öngyilkos legyen, így megmentve őt. Ez pedig remek indok lehet a visszatérésre.

A Lélek Kő jelenléte

A film bemutatója előtt legtöbben – akárcsak mi is – úgy gondolták, hogy felfedik nekünk a hatodik Végtelen Követ, de már tudjuk, hogy nem így tették. A rendező elmondta a napokban, hogy nem szerettek volna ezzel a kérdéssel foglalkozni, mert így a filmben nagyobb hangsúlyt kaphatott a vibránium, ami az évek alatt teljesen beépült Wakandába. Ott van mindenhol és mindenben a különleges fém, amit évezredekkel ezelőtt egy üstökös hozott a Földre. Természetesen ettől még elképzelhető, hogy a Lélek Kő abban az üstökösben érkezett a Földre, s valóban ott van Wakandában, de erre a választ csak áprilisban kapjuk meg. Wakanda elég különleges helyszín ahhoz, hogy itt találjuk meg a Lélek Követ, de nem felejthetjük el Heimdall teóriáját sem, hogy ő az utolsó Kő hordozója, amiből emberfeletti képességét is kapja.

Ki lehet a következő Fekete Párduc…

Koncepciós rajzok már jelentek meg Shuriról, amin éppen Fekete Párduchoz hasonló szerkót visel, de tudjuk, hogy nincs több szív alakú gyógynövény, ami emberfeletti erővel ruházná fel a Párducot. Elképzelhető, hogy Shuri a növény hiányában az eszét, a tudományt hívja segítségül, hogy ő legyen majd a következő Fekete Párduc. Ezzel összesen csak annyi problémánk van, hogy valahogyan T’Challát ki kell iktatni, ez pedig nem akkor fog megtörténni, amikor napról-napra rekordokat dönt a mozifilm. T’Challával még hosszú ideig találkozni fogunk a Marvel Moziverzumban.

...Shuri, mint új Vasember

Kevin Feige sokszor elmondta már, hogy egyes karakterektől búcsúzni fogunk a Bosszúállók 4-ben, és nem lennénk meglepve, ha köztük Vasembertől is. Robert Downey Jr. is tett már erre utaló kijelentést, hogy bizony semmi sem tart örökké, és egyszer neki is eljön a búcsú. Ha ez megtörténik, akkor új szereplőt kell keresni a csapatnak, aki különleges tárgyakkal, ruhákkal látja el a csapatot. És itt jöhet képbe Shuri! A Fekete Párducban bizonyította, hogy nem különbözik Starktól, ő is egy agytröszt. Nem lepődnénk meg azon sem, ha Shuri a következő években a Marvel egyik legfontosabb karakterévé nőné ki magát.

Bucky visszatért

A Fekete Párduc stáblista utáni jelenetében láttuk, ahogy Bucky visszatért a krióálomból, immáron a Hydra programtól mentesen. A szereplőt a film végén Fehér Farkasnak hívják. A rajongók tisztában vannak azzal, hogy Fehér Farkas egy olyan karakter, aki teljesen független a korábbi A tél katonájától, de ez egy remek felvezetője lehet annak, hogy mi fog történni a folytatásban. Sokan pedzegették, hogy Bucky lehet a következő Amerika kapitány, de mi van akkor, ha ő nem azt a címet kapja meg, hanem egy teljesen új identitást, a Fehér Farkast?

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események