Főoldal Filmek A Zsivány Egyes rendezője elárulja miért is volt Jedha a Jedik szent városa
Filmek

A Zsivány Egyes rendezője elárulja miért is volt Jedha a Jedik szent városa

A Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet rendezője, Gareth Edwards kifejtette miért is volt Jedha városa szent a Jedik számára.

330

A Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet rendezője, Gareth Edwards kifejtette miért is volt Jedha városa szent a Jedik számára.

Edwards egy interjúban elárulta, hogy a hideg sivár holdba becsapódott egy meteor, ami elindította a kiberkristály kialakulását.

Van pár vizuális nyom amit elrejtettünk olyan ötletekről amiket senki sem ismerhet. Ha megnézitek a jelenetet amiben a Jedha felülről látszik, a város körül egy kerek sziklaformáció van – az úgy alakult ki, hogy becsapódott egy meteor, és a becsapódás erejének köszönhetően a kráter közepén alakult ki a Kiber Kristály. Szóval a Jedha egy nagyon különleges hely a galaxisban, hiszen nagy mennyiségű Kiber Kristály található ott, és a Jedik ezt használták a fénykardok magjaként. Tehát a meteorbecsapódás miatt lett ez a Jedik szent városa. Próbáltuk ezt a történetet bemutatni abban a jelenteben, ahol láthattuk a kör alakú sziklaformációt melynek a szívében állt Jedha városa.

A film főszereplői Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Mads Mikkelson, Donnie Yen, Alan Tudyk, Riz Ahmed, Jiang Wen és Forest Whitaker. A Zsivány Egyes hamarosan megjelenik DVD-n és Blu-Ray korongon is.

star-wars-hungary

Szerző

Sorozatokkal foglalkozom főként, de a filmek és képregények világában is otthon érzem magam. A kritikák írása mellett YouTube-on rendszeres sorozat kibeszélőkkel is jelentkezem.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars Jedi Survivor
Játékok

Az EA törölt egy Star Wars-játékot, a Vasember és Fekete Párduc projektek még készülnek

Leépítések és törölt projektek az Electronic Arts-nél, de készül a Star Wars...

Titkos invázió
Filmek

Ben Mendelsohn örömmel eljátszaná Doctor Doomot a Fantasztikus Négyesben

Foggal-körömmel küzd Ben Mendelsohn, hogy ő legyen Doctor Doom.

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Ian McDiarmid egy elmélettel állt elő arról, hogy Palpatine császár szexelt-e

Belegondolni is vad, hogy Palpatine szexelt, de miért ne tette volna?