x
Close


Közelgő események

Filmek

Wonder Woman finoman szólva is “furcsa” lesz

A DC Comics megerősítette, hogy a Csodanő amazonjuk különleges lesz a filmes univerzumban.

Wonder Woman finoman szólva is “furcsa” lesz
  • Publishedoktóber 1, 2016

A DC Comics megerősítette, hogy a Csodanő amazonjuk különleges lesz a filmes univerzumban.

Idén ünnepli hetvenötödik évfordulóját a DC Comics Wonder Woman (Gal Gadot) karaktere, akivel először filmes berkekben a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala című filmben találkozhattunk. De nem ez volt az utolsó kalandja, hiszen jövő nyáron érkezik az önálló filmje, de utána sem küldik szabadságra, hiszen az Igazság ligája című filmben is fontos szerepet kap az amazon. Régóta pletykálták már, hogy a frissen újraindított képregényben, a DC Universe Rebirth-ben is komoly feladatokat kap majd Diana (Wonder Woman), de eddig hivatalosan nem erősítették meg. A minap azonban a képregény írója, Greg Rucka elárulta, hogy valóban furcsa dolgok fognak ott történni a karakterrel.

Greg Rucka, Nicola Scott, valamint Liam Sharp művészek egy új formáját mutatják majd Wonder Woman-nek a Wonder Woman: Year One nevezetű digitális kiadványban. A Comicsity kérdezte a Greg Rucka-t, hogy mégis mi lesz olyan furcsa és különös abban a karakterben, akit már oly régóta ismerünk.

Nos, igen, azt hiszem ez a kérdés sokkal bonyolultabb. Eleve az a probléma Diana-val, hogy már elég régóta ismerjük őt, emiatt több értelmet is nyert jelentése, ami a lehető legrosszabb. Nézd, ők amazonok, és leszbikusok. És ott van az is, mikor azon kezdesz agyalni, hogy mért nem alakult még ki kapcsolat az azonos neműek között, ahol azt hirdetik, hogy boldogság van, közben pedig nincs szerelem, nincs igazam? Teljesen értelmetlenné teszi. Paradicsomban élnek, és boldog mind. Ahol az egyetlen választási lehetőség van: a Nő. Egy amazon nem nézhet rá egy másik amazonra, és mondhatja azt, hogy leszbikus vagyok. Nem! Ez a koncepció sajnos nem létezik. Most mi mégis azt mondjuk, hogy Diana már volt szerelmes, s kapcsolata is volt egy másik nővel? Nicola és én is határozott igennel válaszolunk!

Greg Rucka hozzátette, hogy ezzel nem azt akarják, hogy Diana már az első képregényben azzal indítson, hogy ő leszbikus, mert ez óriási hiba lenne. Rucka elmondta, fontos megjegyezni, nem elmondani, hanem megmutatni szeretnénk, hogy miként élnek ezek az amazonok. Kitért még arra is, hogy azért is illették furcsa jelzővel Diana-t, mert nem csak női szerelme volt, egyszer egy férfi karakterbe is beleszeretett, méghozzá Steve Trevor-ba.

Nem tudni, hogy az új Wonder Woman képregény kapcsolatban lesz-e a filmmel, hisz még arról is nagyon keveset tudunk. A filmes kaland is a Themyscira néven ismert szigetországból fog kiindulni, pont onnan, ahová az írók ezt a különös történetet írják. Lehet, hogy semmilyen szexuális tartalmat nem fog a film tartalmazni, és ez csak a későbbi Wonder Woman-filmek dolgozzák fel, ha feldolgozzák egyáltalán. A Warner Bros. 2017. június 2-án mutatja be a Wonder Woman mozifilmet.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.