x
BREAKING Filmek

Újabb fotók kíséretében jelentette be Denis Villeneuve, hogy két részben mutatják be a Dűnét

A rendező minderről a Vanity Fairnek beszélt, hogy egy részre nem tudják belesűríteni a Dűne regényt.

Újabb fotók kíséretében jelentette be Denis Villeneuve, hogy két részben mutatják be a Dűnét
  • Publishedáprilis 14, 2020

A rendező minderről a Vanity Fairnek beszélt, hogy egy részre nem tudják belesűríteni a Dűne regényt.

Fokozódik a marketingtevékenység Denis Villenuve legújabb projektjével, a Dűnével kapcsolatban. Tegnap először láthattuk Timothée Chalamet-t Paul Atreidesként, ma pedig újabb képeket kaptunk, melyeken a szereplőgárda több tagját, többek között Rebecca Fergusont, Oscar Isaacet, Zendayát, Josh Brolint és Jason Momoát is szemügyre vehetjük.

A direktor emellett beszélt a film jövőjéről, elmondta, hogy a most mozikba kerülő epizód csupán az alapmű első felét fogja feldolgozni, a stúdió ugyanis belegyezett abba, hogy két részben mutassák be az alkotást.

Ezt a történetet szinte lehetetlen lenne egy filmben elmesélni. A könyv világa egyszerűen túl komplex és szerteágazó, az ereje pedig éppen a kis részletekben rejlik. Egyébként is azt gondolom, hogy Frank Herbert művé egy fájó látlelet a jelenünkről. Absztrakt módon ugyan, de a Föld kizsákmányolása, a vad kapitalizmus árnyoldala jelenik meg a könyvben. Bizonyos értelemben a Dűne egy felnövéstörténet, melynek egyik fontos üzenete éppen az, hogy a fiatal generációnak kell cselekednie, nekik kell egy jobb irányba terelni a világunkat.

És időközben egy rakat új képet is bemutattak a Magyarországon forgatott Dűne-filmből:

Az alapsztori szerint egyébiránt a világot a “fűszer” nevű anyag irányítja, mely képes meghosszabbítani az életet, emellett lehetővé teszi az űrutazást. Ez azonban csupán egy helyen, az Arrakison lelhető fel. A fiatal uralkodó, Paul Atreides feladata pedig, hogy megvédje otthonát a számtalan fenyegetéstől.

A filmet december 17-én mutatják be a hazai mozik.

Written By
Vigh Martin

Fiatal korom ellenére régóta a mozgókép nagy szerelmese vagyok, de itt leginkább a sorozatok képzik rajongásom tárgyát.