Close


Közelgő események

Filmek

Top 10 hősnő, aki megérdemelne egy önálló filmet!

A Wonder Woman remek kritikai fogadtatása után elgondolkodtam, vajon miért is szorulnak a női hősök gyakran mellékszerepbe? Hiszen annyi remek hősnő van a Marvel és a DC világában akik megérdemelnének

Top 10 hősnő, aki megérdemelne egy önálló filmet!
  • PublishedMay 31, 2017

A Wonder Woman remek kritikai fogadtatása után elgondolkodtam, vajon miért is szorulnak a női hősök gyakran mellékszerepbe? Hiszen annyi remek hősnő van a Marvel és a DC világában akik megérdemelnének egy esélyt a nagyvásznon. Ebben a cikkben összeszedtem, hogy szerintem kik lennének alkalmasak egy önálló mozira, illetve kit látnék szívesen a szerepben.

10. Squirrel Girl (Marvel)
Igen, jól olvastad ő a Mókuslány! A képességei elsőre talán nem tűnnek nagy valaminek, de a mókusokkal való kommunikáció mellett a szupererő és emberfeletti érzékek és ügyesség is a rendelkezésére áll. Gondoljunk csak bele, a Marvel ennél merészebb ötletekből is sikert kovácsolt, és a Mókuslány kicsit humorosabb karaktere egy Antman szerű filmben tökéletes lenne. A szerepre sem nehéz színésznőt választani, ugyanis Anna Kendrick korábban jelezte hogy tetszene neki a szerep.


9. Mera (DC)
Mera karaktere szinte mindig csak mellékszereplőként, Aquaman feleségeként jelent meg a legtöbb történetben, pedig az ő háttere, személye és képességei is igen érdekesek. Például a halakkal való társalgás helyett ő képes a víz sűrűségét változtatva tárgyakat és építményeket formálni, illetve ő is rendelkezik szupererővel is. A színésznőválasztás itt is kézenfekvő, hiszen az Aquaman filmhez castingolt Amber Heard szerintem is tökéletes választás.


8. Zatanna (DC)
Zatanna karaktere egy nagyon érdekes vonalat képvisel a DC világán belül, ugyanis mágusként tökéletes válasz lehetne a Marvel féle Dr Strange-re. A karakter az animációs filmekben igen népszerű, de szerintem a nagyvásznon is megállná a helyét. Zatanna egy színpadi mágus, aki nem mellesleg az igazi mágiában is jártas. A szerepre mindenképp egy karizmatikus fiatal színésznőt tudnék elképzelni. Például Kaya Scodelario remek választás lehetne Zatanna szerepére.


7. Fekete Özvegy (Marvel)
Ez egy nagyon egyértelmű választás. Natasha Romanoff karakterét már számtalan filmben láthattuk, és számos utalás is volt a múltjára. A rajongók régóta reménykednek, hogy kapni fog egy önálló filmet, de eddig még várat magára a bejelentés. A színésznő személye pedig nem lehet kérdés, hiszen Scarlett Johansson neve összenőtt Fekete Özvegy karakterével.


6. Catwoman (DC)
A Macskanő az egyik legismertebb antihősnő a DC világában, és nem mellesleg az egyik kedvencem. Az évek során számos változatát láthattuk már a vásznon, de önálló filmet még nem kapott. (A Halle Berry féle 2004-es borzalmat nem tekintem annak.) A DCEU-ban nagy tervek vannak a Batman történetekkel, és ennek részeként a Macskanő is megérdemelne egy mozifilmet. A színésznőnek első körben Camren Bicondova jutott eszembe, aki a Gothamben is őt alakítja, azonban a filmhez talán egy picit idősebb hölgyre lenne szükség. Gemma Arterton például remek választás lenne a szerepre.


5. She-Hulk (Marvel)
Dr. Bruce Banner unokatestvére, aki egy baleset miatt vérátömlesztést kapott tőle, így elnyerve a képességeinek egy részét. Rengeteg fantázia van a karakterében szerintem, és remek kiegészítése lehetne a Marvel Filmes Univerzumának a későbbiekben. A szerep eljátszásához mindenképpen egy erős, karakteres, harcias nőre lenne szükség. Ronda Rousey még csak bontogatja színészi szárnyait, de az ő fizikumával és harci tapasztalatával kézenfekvő választás lenne.


4. Black Canary (DC)
Fekete Kanári karakterét az Arrow sorozatból sokan ismerhetik, azonban nekem nem igazán tetszett amit a sorozatban műveltek vele. Katie Cassidy egy remek színésznő, de szerintem nem erre a szerepre termett. Black Canary a DCEU-ba bőven beleférne, hiszen a képregényekben is számos története van Batmannel és társaival. A szerepre pedig meg is van a tökéletes jelöltem: Katheryn Winnick.


3. Batgirl (DC)
A DCEU repertoárjába beleférne szerintem egy előzményfilm, ahol a fiatal Batgirl történetét mesélik el, a Killing Joke-os csattanóval bezáróan. Barbara Gordon karaktere manapság is nagy népszerűségnek örvend, így egy önálló filmet is el tudna vinni a hátán. (Természetesen Batman-re is szükség van mellékszereplőként.) A szerepre az ausztrál Isla Fisher-t választanám.


2. Spider-Gwen (Marvel)
Spider-Gwen egy néhány éve indult képregénysorozat, amelyben egy párhuzamos Földön lévő Gwen Stacy a főszereplő. Itt nem Peter Parkert harapta meg az a bizonyos pók, hanem Gwent. Így ebben a világban ő a Póklány aki Pókember helyett végzi a bűnüldözést. A Marvel Univerzum kibővítése néhány év múlva szerintem elkerülhetetlen lesz, és a párhuzamos világok megjelenésével, Spider-Gwen szerintem egy remek karakter lenne. A szerepre egy Tom Holland korabeli fiatal hölgyet tudnék elképzelni. Chloë Grace Moretz szerintem remek lenne a szerepre, hiszen a Kick/Ass-ben Hitgirlként már bizonyította rátermettségét, és a humoros oldala is megvan a karakterhez.


1. X-23 (Marvel)
A Logan mindenkit levett a lábáról, és Hugh Jackman búcsúja mellett egy új tehetség megszületésének is tanúi lehettünk. Dafne Keen 2005-ben született (2005-ben!!!!), de felnőtteket megszégyenítő módon alakította Laurát. Gondolom nem meglepő, ha azt mondom óriási várakozásokkal tekintek a jövőbe, és remélem X-23 a remek bevezetés után legalább ilyen jó önálló filmet is kap majd.


Nos ez lett volna az én listám. Ti mit gondoltok? Ha esetleg kihagytam volna valakit, aki szerintetek helyet érdemelne a listán, ne habozzatok és írjátok meg kommentben!

Written By
Plesovszki Nándor

Sorozatokkal foglalkozom főként, de a filmek és képregények világában is otthon érzem magam. A kritikák írása mellett YouTube-on rendszeres sorozat kibeszélőkkel is jelentkezem.