Főoldal Filmek Top 10 hősnő, aki megérdemelne egy önálló filmet!
Filmek

Top 10 hősnő, aki megérdemelne egy önálló filmet!

A Wonder Woman remek kritikai fogadtatása után elgondolkodtam, vajon miért is szorulnak a női hősök gyakran mellékszerepbe? Hiszen annyi remek hősnő van a Marvel és a DC világában akik megérdemelnének egy esélyt a nagyvásznon. Ebben a cikkben összeszedtem, hogy szerintem kik lennének alkalmasak egy önálló mozira, illetve kit látnék szívesen a szerepben.

1.1k

A Wonder Woman remek kritikai fogadtatása után elgondolkodtam, vajon miért is szorulnak a női hősök gyakran mellékszerepbe? Hiszen annyi remek hősnő van a Marvel és a DC világában akik megérdemelnének egy esélyt a nagyvásznon. Ebben a cikkben összeszedtem, hogy szerintem kik lennének alkalmasak egy önálló mozira, illetve kit látnék szívesen a szerepben.

10. Squirrel Girl (Marvel)
Igen, jól olvastad ő a Mókuslány! A képességei elsőre talán nem tűnnek nagy valaminek, de a mókusokkal való kommunikáció mellett a szupererő és emberfeletti érzékek és ügyesség is a rendelkezésére áll. Gondoljunk csak bele, a Marvel ennél merészebb ötletekből is sikert kovácsolt, és a Mókuslány kicsit humorosabb karaktere egy Antman szerű filmben tökéletes lenne. A szerepre sem nehéz színésznőt választani, ugyanis Anna Kendrick korábban jelezte hogy tetszene neki a szerep.

10
9. Mera (DC)
Mera karaktere szinte mindig csak mellékszereplőként, Aquaman feleségeként jelent meg a legtöbb történetben, pedig az ő háttere, személye és képességei is igen érdekesek. Például a halakkal való társalgás helyett ő képes a víz sűrűségét változtatva tárgyakat és építményeket formálni, illetve ő is rendelkezik szupererővel is. A színésznőválasztás itt is kézenfekvő, hiszen az Aquaman filmhez castingolt Amber Heard szerintem is tökéletes választás.

9
8. Zatanna (DC)
Zatanna karaktere egy nagyon érdekes vonalat képvisel a DC világán belül, ugyanis mágusként tökéletes válasz lehetne a Marvel féle Dr Strange-re. A karakter az animációs filmekben igen népszerű, de szerintem a nagyvásznon is megállná a helyét. Zatanna egy színpadi mágus, aki nem mellesleg az igazi mágiában is jártas. A szerepre mindenképp egy karizmatikus fiatal színésznőt tudnék elképzelni. Például Kaya Scodelario remek választás lehetne Zatanna szerepére.

8
7. Fekete Özvegy (Marvel)
Ez egy nagyon egyértelmű választás. Natasha Romanoff karakterét már számtalan filmben láthattuk, és számos utalás is volt a múltjára. A rajongók régóta reménykednek, hogy kapni fog egy önálló filmet, de eddig még várat magára a bejelentés. A színésznő személye pedig nem lehet kérdés, hiszen Scarlett Johansson neve összenőtt Fekete Özvegy karakterével.

7
6. Catwoman (DC)
A Macskanő az egyik legismertebb antihősnő a DC világában, és nem mellesleg az egyik kedvencem. Az évek során számos változatát láthattuk már a vásznon, de önálló filmet még nem kapott. (A Halle Berry féle 2004-es borzalmat nem tekintem annak.) A DCEU-ban nagy tervek vannak a Batman történetekkel, és ennek részeként a Macskanő is megérdemelne egy mozifilmet. A színésznőnek első körben Camren Bicondova jutott eszembe, aki a Gothamben is őt alakítja, azonban a filmhez talán egy picit idősebb hölgyre lenne szükség. Gemma Arterton például remek választás lenne a szerepre.

6
5. She-Hulk (Marvel)
Dr. Bruce Banner unokatestvére, aki egy baleset miatt vérátömlesztést kapott tőle, így elnyerve a képességeinek egy részét. Rengeteg fantázia van a karakterében szerintem, és remek kiegészítése lehetne a Marvel Filmes Univerzumának a későbbiekben. A szerep eljátszásához mindenképpen egy erős, karakteres, harcias nőre lenne szükség. Ronda Rousey még csak bontogatja színészi szárnyait, de az ő fizikumával és harci tapasztalatával kézenfekvő választás lenne.

5
4. Black Canary (DC)
Fekete Kanári karakterét az Arrow sorozatból sokan ismerhetik, azonban nekem nem igazán tetszett amit a sorozatban műveltek vele. Katie Cassidy egy remek színésznő, de szerintem nem erre a szerepre termett. Black Canary a DCEU-ba bőven beleférne, hiszen a képregényekben is számos története van Batmannel és társaival. A szerepre pedig meg is van a tökéletes jelöltem: Katheryn Winnick.

4
3. Batgirl (DC)
A DCEU repertoárjába beleférne szerintem egy előzményfilm, ahol a fiatal Batgirl történetét mesélik el, a Killing Joke-os csattanóval bezáróan. Barbara Gordon karaktere manapság is nagy népszerűségnek örvend, így egy önálló filmet is el tudna vinni a hátán. (Természetesen Batman-re is szükség van mellékszereplőként.) A szerepre az ausztrál Isla Fisher-t választanám.

3
2. Spider-Gwen (Marvel)
Spider-Gwen egy néhány éve indult képregénysorozat, amelyben egy párhuzamos Földön lévő Gwen Stacy a főszereplő. Itt nem Peter Parkert harapta meg az a bizonyos pók, hanem Gwent. Így ebben a világban ő a Póklány aki Pókember helyett végzi a bűnüldözést. A Marvel Univerzum kibővítése néhány év múlva szerintem elkerülhetetlen lesz, és a párhuzamos világok megjelenésével, Spider-Gwen szerintem egy remek karakter lenne. A szerepre egy Tom Holland korabeli fiatal hölgyet tudnék elképzelni. Chloë Grace Moretz szerintem remek lenne a szerepre, hiszen a Kick/Ass-ben Hitgirlként már bizonyította rátermettségét, és a humoros oldala is megvan a karakterhez.

2
1. X-23 (Marvel)
A Logan mindenkit levett a lábáról, és Hugh Jackman búcsúja mellett egy új tehetség megszületésének is tanúi lehettünk. Dafne Keen 2005-ben született (2005-ben!!!!), de felnőtteket megszégyenítő módon alakította Laurát. Gondolom nem meglepő, ha azt mondom óriási várakozásokkal tekintek a jövőbe, és remélem X-23 a remek bevezetés után legalább ilyen jó önálló filmet is kap majd.

1
Nos ez lett volna az én listám. Ti mit gondoltok? Ha esetleg kihagytam volna valakit, aki szerintetek helyet érdemelne a listán, ne habozzatok és írjátok meg kommentben!

Szerző
Plesovszki Nándor

Sorozatokkal foglalkozom főként, de a filmek és képregények világában is otthon érzem magam. A kritikák írása mellett YouTube-on rendszeres sorozat kibeszélőkkel is jelentkezem.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.