x
BREAKING Filmek

Star Wars: Episode VIII párbeszéd látott napvilágot, amely a Jedik titkáról árulkodik

Elcsíptek egy Episode VIII párbeszédet, amely több pletykát is megerősíthet a jedik előéletéből.

Star Wars: Episode VIII párbeszéd látott napvilágot, amely a Jedik titkáról árulkodik
  • Publishedjúnius 20, 2016

Elcsíptek egy Episode VIII párbeszédet, amely több pletykát is megerősíthet a Jedik előéletéből.

A következő néhány hétben a végéhez ér a Star Wars: Episode VIII forgatása, így szerencsére napról napra több hírt kapunk majd a következő filmről, és esetleg néhány titokról is lehull a lepel. A legújabb forrás arról számolt be, hogy végre kiderül a Jedik nagy titka az Episode VIII-ban. A folytatásban három kulcskarakterrel találkozhatunk majd, az egyikről már korábban is híreszteltek.

A legfrissebb hírt most a magát csak Stormtrooper Larry-nek becéző fiktív személy szállította. Eléggé kétes a forrás hitelessége, ezeket a híreket kell talán leginkább komolynak gondolni, de mégis sok magyarázattal szolgálnak. A forrás szerint lesz a nyolcadik részben egy beszélgetés, melyet Luke Skywalker és Rey folytat, később csatlakozik hozzájuk Yoda mester is. Yoda hangját Frank Oz fogja kölcsönözni, és egy sok éves jedi-titokra derül fény.

Daisy Ridley azt mondta, hogy a Star Wars 8-ban lesz egy másik látomása is, azon kívül, amit Az ébredő Erőben láttunk Maz Kanata kastélyában. Rengeteg hírrel fog szolgálni a korai Jedi lovagokról, szinte mindent megtanulunk az ősi Jedi Rendről. A hetedik részben elhangzott, hogy Luke Skywalker száműzetésbe vonult, és a Jedi-templomot, Rendet keresi az Ahch-To bolygón.

Rájövünk, hogy a Jedik mennyire arrogánsak, szemben azzal, ahogy be voltak állítva az eredeti trilógiában. Egy nagy titkot rejtegettek mindvégig, ami végül az eltűnésükhöz vezetett. A folytatásban láthatjuk majd, amint Luke Skywalker Reyre teszi a kezét, hogy feltárja a múltjukat. Az elméjük egy különös fáról árulkodik, ami összhangban van a korábban kiszivárgott képekkel. Itt két gyereket láthatunk, akik játszanak egy idegen bolygón. A fiú, sokkal nagyobb erőre tesz szert, ahogy közelít a fához. Ezzel együtt megérzései is jobbak lesznek. A fa egyre izgatottabbá teszi a fiút, miközben gyűlölettel van tele a fiú, és a lány azonnal észreveszi ezt a változást a fiú viselkedésén.

SW6a
Forrás: Splash News

Ahogy múlik az idő, úgy temetődnek el a gyerekek és a fa. Az idő múlásával teljesen megváltozik a kép. Egy különös hangnak tesz eleget a fiú, és megöli a lányt. Megérinti a fát, és teljesen megváltozik a fiú, s arra készült, hogy megöli a családját is, végül elmenekül a bolygóról. Tudtán kívül a lány túlélte a támadást, és ő is eggyé vált a fával. Felhasználta megmaradt erejét, hogy megalapítsa az első Jedi Rendet.

Ez további kérdéseket vet fel azonban. Korábban arról is olvashattunk már, hogy Rey Anakin Skywalker reinkarnációja. Ez akkor elég nyakatekertnek tűnt, és hihetetlennek, bár így a fenti leírással igazolódni látszik az, hogy miért mondhatta Rey Luke-nak, hogy „Én vagyok az apád.” mondatot. Elég merész dolgokat állítanak itt be, mert eszerint Rey csak egy reinkarnáció. A vízióból megtudjuk, hogy a lány miként tudja használni az Erőt, egyszerre a fényt és sötétséget. A lány elmeséli a követőinek, hogy bárhányszor is hal meg, mindig visszatér majd egy fiú, vagy lány testében.

Luke Skywalker elmondja Reynek, hogy már ősidők óta keresi a Jedi Rend a Kiválasztottat, aki eggyé vált az Erővel, de mindeddig sikertelenül jártak. A keresés évezredekig sikertelen volt, de most végre megtalálták ezt a személyt. Mikor Anakint megtalálták a Tatooine-on, akkor tévesen gondolták, hogy ő a Kiválasztott, és egyensúlyt teremt majd az Erőben.

Kiderül, hogy a Jediket mindvégig megvezették a Sithek, és ez vezetett a Klónok háborújához is. Megismerjük Rey igazi szüleit is, és kiderül, hogy Luke nem a lány apja. Az öreg Luke elárulja, hogy Reyt már fiatal korában felfedezték, végig figyelemmel kisérték, de gyerek korában el kellett volna kezdeni a jedi-kiképzést. Rey igazi céljától egy karnyújtásnyira van. Döntenie kell napnyugtáig, hogy vállalja-e a kiképzést.

Ez a jelenet párhuzamban áll azzal a hírrel, hogy napnyugatkor Kylo Ren és Lovagok megérkeznek az Ahch-To bolygóra, hogy bosszút álljanak, amiért úgy megalázta őt Rey a hetedik részben. Hivatalosan nem erősítettek meg semmit, nem tudni, hogy mi igaz ezekből. Jövő hónapban tartják a Star Wars Ünnepséget, ahol felütheti fejét az első ízelítő Star Wars 8-ból.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.