x
Filmek

Sok mindent megtudunk a Man of Steel 2-ről

A pletykák szerint a Superman a folytatásban a Brainiac-kel fog megküzdeni, és két lehetséges filmcím is napvilágot látott.

  • Publishedaugusztus 31, 2016

A pletykák szerint a Superman a folytatásban a Brainiac-kel fog megküzdeni, és két lehetséges filmcím is napvilágot látott.

Annak ellenére, hogy a Warner Bros. hivatalosan nem erősítette még meg a filmet, most megtudtunk ezt-azt, hogy mi fog történni az Acélember 2-ben. Állítólag jóval tovább fog tartani a film előkészülete, mint azt korábban gondolni lehetett. Hála egy névtelen forrásnak, a film pilot-ja hamarosan elkészül, mely rengeteg új karaktert fog majd bemutatni, bátran kijelenthetjük, hogy egy igazi Superman-filmet láthatunk végre. Vágjunk is bele, lássuk, mik derültek ki a minap.

A most leírt összes információt a The Comic Book Cast-on lehet megtalálni, ők írták meg ezeket először. Az oldal hiteles forrásra hivatkozott, bár a nevét nem árulták el, nem lehet tudni, hogy kitől származnak. A cikk további része spoilereket fog tartalmazni, mindenki csak saját felelősségére olvasson tovább!

Először is a film címe vagy Superman: Last Son, vagy Superman: Last Son of Krypton lesz. Rengeteg panaszt kapott mind a Superman franchise, mind a Warner Bros. az utóbbi időben, és most úgy fest, hogy ráléptek a gázra, és mindent beleadnak, hogy egy igazi Superman-filmet kreáljanak.

Az egyik legfontosabb hír a filmről, hogy a Brainiac lesz a film főgonosza. Brainiac-ről azt kell tudni, hogy a legrettegettebb ellenfél Superman történelmében. Tim Burton és Nicolas Cage Superman Lives filmjében is úgy mutatták be ezt a gonoszt, mint egy első számú főellenséget, az ellenségek legjobbikát. Ezen túlmenően a forrás azt is megerősítette, hogy Kal-El unokatestvére, Kara Zor-El, ismertebb nevén Supergirl is benne lesz a moziban. Plusz voltak viták a kreatív csapatban is, hogy Martian Manhunter szerepeljen-e a filmben majd.

Apropó, már ha kreatív csapatnál tartunk. A hírek szerint a film története Zack Snyder-től származik, aki a Man of Steel első, illetve a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala filmek rendezője is egyben. Geoff Johns nevét is muszáj megemlíteni, hiszen ő is részt vett az írásban – ő a Warner Bros. új felfedezettje, aki a Wonder Woman-t és az Aquaman-t is írta, illetve a Batman film rebootjába is besegít Ben Affleck-nek. A szkript úgy szól, hogy nyitójelenetben Brainiac megtámadja Kandor várost a Krypton-on, tíz évvel azelőtt, hogy Superman megszületett. Zod tábornok vezeti a csapatokat a Kandor-on, ám elbuknak, és Brainiac egy üvegkalitkába zárja a várost. Nagyon különös a sztori, de Brainiac szeret civilizációkat fogságba ejteni, és ez a legjobb módja, hogy uralma alá kényszerítsen egy teljes várost. És ezzel még nem ért véget a gyűjtögetés, mert egy másik híres várost is „bepalackozott”, Thangara fővárosát, Hawkman és Hawkgirl szülőbolygóját.

Azt nem tudtuk meg, hogy miként fognak szemtől szemben harcolni egymással a felek, de mivel Brainiac kiirtotta Superman hazáját, véres jelenetben lesz részünk, az egyszer biztos. A forrás azt is megemlítette, hogy két nagy ütközet lesz, az egyik az űrben fog játszódni, a másik a Földön, s az előbbiben Supergirl is besegít majd Superman-nek. Ezek után túl egyszerű lenne, ha a földi harcban a kryptoni harcosnak egyedül kéne megmérkőznie a gonosszal, segítséget kap, méghozzá az Igazság ligájából fogja valaki Superman-t támogatni a csatában. Állítólag épp Martian Manhunter lesz az, aki hosszas távollét után visszatér a Földre – és aki alapítója tagja az Igazság ligájának.

Állítólag a Warner Bros. nagyon udvarol, mindent megtesz azért, hogy J.J. Abrams rendezze a Man of Steel 2. mozifilmet. Természetesen ez sem hivatalos információ. Az erre utaló jeleket először a Reddit oldalán láttak napvilágot. Teljesen világos a stúdió döntése, hogy egy jól csengő nevet, és a jelenkor egyik legnagyobb rendező-mágusát szeretné a film élére ültetni, az utóbbi idők nagy bukásai után csak egy ilyen kaliberű rendező képes csodákra a DC Univerzum-mal. A filmben talán – nem biztos -, de feltűnik majd Lois Lane (Amy Adams) is, de hangsúlyozták, hogy csak Superman-re szeretnének koncentrálni, így ha szerepet is kap Amy Adams a filmre, akkor csak röpke másodpercek erejéig tűnik fel a vásznon.

Egyszerre lehet sok volt, ezt még emésztenünk kell, de ha fele is igaz lesz, akkor már most kijelenthetjük, hogy a Man of Steel franchise minden idők legjobb Superman-filmje lehet a jövőben. Csak remélni tudjuk, hogy olyan neves rendezőt kap a film, mint J.J. Abrams.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.