x
Close


Közelgő események

Filmek

Snoke átállítja Reyt a Sötét oldalra a Star Wars: Az utolsó Jedikben?

Ahogy azt beharangozták, hajnalban megérkezett Az utolsó Jedik vadonatúj előzetese, mely talán a kelleténél is többet közölt.

Snoke átállítja Reyt a Sötét oldalra a Star Wars: Az utolsó Jedikben?
  • Publishedoktóber 10, 2017

Ahogy azt beharangozták, hajnalban megérkezett Az utolsó Jedik vadonatúj előzetese, mely talán a kelleténél is többet közölt.

A Disney és a Lucasfilm hajnalban mutatta be Az utolsó Jedik legújabb, s talán az utolsó előzetesét az amerikai futball-meccs nagyszünetében, ahol még egy csapat Első Rend rohamosztagos is bevonult a pályára. Rian Johnson az előzetes előtt felhívta a rajongók figyelmét, hogy a trailer „beszédes” lesz, s talán olyan információkat is megoszt, ami ártalmas lehet a karácsonyi moziélményre. Vagy éppen félrevezettek bennünket?

Az előzetes után számos kérdés merült fel a rajongókban, de alighanem a legfontosabb, hogy vajon a 8. részben Rey (Daisy Ridley) átáll a Sötét oldalra, és Kylo Ren (Adam Driver) apja halála után megtér? Elképzelhető, hogy a rendező erre próbált célozni, mert az előzetesben több olyan részt is látunk, vagy hallunk, ami azt sugallja, hogy Az ébredő Erő női főszereplőjét mennyire átjárja az Erő, amitől még Luke Skywalker (Mark Hamill) is megijedt; az előzetesből kiderült az is, hogy a mester mindössze egyszer látott hasonló Jedi erőt.

Eddig csak egyszer láttam ilyen nyers Erőt. Akkor nem rémített meg eléggé. De most igen!

Skywalker mit érthet a „nyers Erő” alatt? Luke arcán félelem és zavartság látható, esetleg a szigeten töltött magányos évek a Jedi mester elméjét is megrontották? Retteg Rey erejétől, nem beszélve arról, hogy a trailer végén Snoket halljuk, aki úgyszintén a lány zabolátlan erejéről beszél:

Teljesítsd be a végzeted!

Szembetűnő az előzetesben, hogy Luke távolságot tart Reytől, mintha nem is szeretne segíteni padawanján, s még azt is el tudjuk képzelni, hogy Luke mindvégig az Ahch-To bolygón marad. A trailer megint csak egy vitatott párbeszéddel és képkockával zárul, ahol Rey a következőket mondja:

Szükségem van valakire, hogy megmutassa helyem ebben az egészben.

A következő vágásban már Kylo Rent látjuk, aki segítő kezét nyújtja, de mi van akkor a párbeszéd és a jelenet nem egyidőben zajlik, Ben Solo itt tér meg és kezét Skywalkernek nyújtja?

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.