Close


Közelgő események

Filmek

Sir Patrick Stewart hivatalosan is bejelentette, a Logan-ben látjuk utoljára X Professzorként

Sejtések már voltak arra, hogy a Logan lehet a színész utolsó filmje, de titkon mindenki bízott a színész maradásában.

Sir Patrick Stewart hivatalosan is bejelentette, a Logan-ben látjuk utoljára X Professzorként
  • PublishedFebruary 25, 2017

Sejtések már voltak arra, hogy a Logan lehet a színész utolsó filmje, de titkon mindenki bízott a színész maradásában.

Annak ellenére, hogy korábban Sir Patrick Stewart utalt rá, hogy talán még visszatér egy X-Men filmben, azaz nem végleg mond le az X Professzor szerepéről, tegnap este hivatalosan is bejelentette, hogy a hamarosan mozikba kerülő Logan – Farkasban ő is elköszön a rajongóktól, többé nem látjuk őt Charles Xavier-ként az univerzumban.

Az utóbbi évek termései alapján sokan kitalálták már, hogy a FOX-nál azon dolgoznak, miképpen lehet az X-Men saga ikonikus mutáns karaktereit átadni fiatalabb színészeknek. Nagyon sokáig bíztunk benne, hogy Stewart-ot valamilyen formában látni fogjuk még a jövőben, esetleg egy flashbackben, visszaemlékezésben, ahogy tette azt az X-Men: Eljövendő múlt napjaiban.

Nos, sajnos ez már nem fog megtörténni, ugyanis James Mangold filmje lesz az utolsó alkalom, hogy mindenható X Professzorként látjuk a vásznon. A SiriusXM Town Hall-ban a fim vetítése után tett bejelentést Hugh Jackman és James Mangold társaságában:

Egy hete pénteken, Berlinben, mikor hármasban néztük a filmet, és annyira meghatott a Logan, sokkal jobban, mint amikor először láttam. Talán azért, mert ott volt mellettem a stáb két embere (Jackman és Mangold). A film véget ért, és egy pillanatban Jackman kinyúlt, és megfogta a kezem az utolsó néhány percben. Láttam, hogy a könnyeivel küzd, majd rádöbbentem, hogy én is azzal küzdök. Miután a film befejeződött, és lefutott a stáblista, felmentünk a színpadra. Abban a néhány percben a színpadon, s ahogy ott ültem, rádöbbentem, hogy Charles Xavier-nek ennél jobb, tökéletesebb, gyönyörűbb, érzelmesebb és csodálatosabb, idegen szóval au revoir-ja, búcsúzása nem lesz soha, mint amit ez a film adhat. Még aznap este mondtam Hugh-nak, hogy „Én is befejeztem. Mindennek vége.”

Előbb vagy utóbb, de erre sor került volna, és a Logan – Farkas után mindenki számára érhető lesz, hogy miért pont ezt a filmet választotta visszavonuláshoz. Köszönjük azokat az éveket, melyekben egy utánozhatatlan X Professzorral ajándékoztad meg a rajongókat, hiányozni fogsz, Sir Patrick Stewart.

A Logan – Farkas egyedülálló utolsó nagy kalandját március 2-től nézhetitek meg a hazai mozikban.

dc-es-marvel-univerzum

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.