Wide Screen
Image default
Filmek

[SDCC 2017] Meglepő dolgot árult el a Thor: Ragnarök rendezője

Taika Waititi a Thor: Ragnarök rendezője azt állította hétvégén, hogy a film 80 százalékát improvizálták.

Taika Waititi egy igazi született rendezői alkat, akire Hollywoodban mindig is nagy volt a kereslet, de csak most kapott feladatot a világ egyik legnagyobb stúdiójánál, a Marvel Studiosnál, ahol rögtön a Thor harmadik részével bízták meg. A stúdió és a rendezői is elmondták korábban, hogy a Thor új része hatással lesz a teljes Marvel Moziverzumra, az Infinity War katalizátora lesz.

San Diegoban az MTV mikrofonvégre kapta a rendezőt, ahol arról kérdezték, milyenek voltak a munkák a stúdióban (időközben Waititi már végzett az újraforgatásokkal is):

Nagyon laza és mindenki együttműködő volt.

Waititi arra sarkalta színészeit, hogy a forgatások alatt hallgassanak zenét, táncoljanak, és improvizáljanak annyit, amennyit csak tudnak. A rendező elmondása alapján a film 80 százalékát improvizálták, ami egy ekkora költségvetésű filmnél azért meglehetősen furán hangzik, de látva eddig a két trailert, csak összehozták. A rendező megjegyezte, hogy a stábból egyetlen embert aggasztotta egyedi stílusa, méghozzá Hulkot alakító Mark Ruffalot:

Mark Ruffalo szerette volna befejezni a forgatást a nap végére, feljött hozzám és a következőt kérdezte: „Miért nem rúgtak még ki minket? A legrosszabb dolgot műveljük a filmmel, tehát mikor jön a hívás?”

Waititi kitért különös munkamoráljára is, hogy a forgatás közben hol szokott állni, és nem rest bekiabálni sem, ha úgy látja, hogy kollégái nem azt csinálják, amit megbeszéltek előre, vagy amit kigondolt:

Gyakran a fényképezőgép mögött állok, de vagy úgy, hogy közvetlen mellette, hogy szavakat tudjak bekiabálni az embereknek: „Mondd ezt, mondd azt. Mondd így.” Nem érdekel az sem, ha Anthony Hopkins sorait kell kijavítanom.

Sok rendező megrémülne attól, hogy kijavítson egy Sir Anthony Hopkins kaliberű színészt, s megmondja, miként tegye a dolgát, de Waititi vártig állítja, azzal, hogy kijavítja Hopkinst még nem a színész tehetségét kérdőjelezi meg, csak jobb filmet szeretne elérni.

A Thor: Ragnarök hazai bemutatója 2017. november 2-án lesz.

dc-es-marvel-univerzum

Még több a témában...

Holnap hajnalban a Disney magáénak tudhatja a 21th Century Fox vállalatot

Kévés Bence Mihály

2019 elején már foroghat A galaxis őrzői vol. 3.?

Kévés Bence Mihály

A Marvel hősök közül ki hány percet szerepelt a Bosszúállók: Végjátékban?

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább