x
Filmek

A Rogue One film előzménykötete feltárja a Halálcsillag eredetét

Ahogy lenni szokott a nagyobb filmek esetén, most is kiadnak egy kötet, ami előkészíti a Star Wars franchise első mellékszálának cselekményeit.

A Rogue One film előzménykötete feltárja a Halálcsillag eredetét
  • Publishedszeptember 5, 2016

Ahogy lenni szokott a nagyobb filmek esetén, most is kiadnak egy kötetet, ami előkészíti a Star Wars franchise első mellékszálának cselekményeit.

Múlt hónapban jelent meg az a hír, hogy szeptember 30-án újabb portéka lesz elérhető a film kapcsán. A dátum még csak a kezdet, mert több új termék is megjelenik majd a film decemberi bemutatója előtt – erről már mi is írtunk, köztük társasjátékokkal, és LEGO kiegészítőkkel is. A film első hivatalos cselekménysorát is egy könyv fogja feltárni. A Catalyt néven érkező novellából kapunk nagyobb rálátást arra, hogy milyen kapcsolat van a Lázadó Szövetség vezetője Jyn Erso (Felicity Jones) és Krennic igazgató között. De egy titkot is felfed majd a Halálcsillagról.

A Stitch Kingdom-nak sikerült megkaparintania egy ilyen könyvet, melyet James Luceno írt egyébként. Ha valaki szeretné a könyvet elolvasni, akkor már most elő lehet rá rendelni. Hivatalosan november 15-én fog megjelenni a boltok polcain, pontosan egy hónappal azelőtt, hogy a filmet bemutatnák a mozikban. A 352 oldala könyv amolyan előzménye, felvezetője lesz a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet című első spinoff filmnek. Nem csak rávezet minket a film cselekményeire, hanem háttérinformációkat is megoszt majd az olvasójával: a Halálcsillagról, valamint hogy miként kapcsolódik Jyn Erso és apja, Galen (Mads Mikkelsen), Krennic igazgatóhoz.

PH14Pm6BLKCX51_1_l_mini

  1. A háború széttépte a galaxist. Éveken át háborúztak egymással a köztársaságiak és a szeparatisták. Egyre nagyobb és halálosabb fegyvereket építettek, csak hogy megnyerjék a háborút. Palpatine Kancellár szigorúan őrzött titka a Halálcsillag projekt volt. Orson Krennic elhatározta, hogy kidolgoz egy szuperfegyvert még az ellenség előtt, amihez Krennic egy régi barátja, a nagyszerű tudós Galen Erso volt a kulcs. Galen energia-kutatásai mind Krennic, mind az ellenfelei figyelmét felkeltette, így került a tudós egy galaktikus konfliktus kellős közepére. Azok után, hogy Krennic megmentette Galen-t, és feleségét, Lyra-t, valamint a fiatalabb lányukat, Jyn Erso-t a szeparatista emberrablóktól, a család kiszolgáltatotá vált Krennic igazgatónak. Krennic ezt kihasználva, egy rendkívüli lehetőséget adott: továbbra is folytatja tudományos tanulmányait mindenféle háttérsegítséggel, amit csak megadhatnak neki. Galen és Lyra közben úgy hitték, hogy az energia-kutatásait önzetlen célokra fogják felhasználni, ám Krennic-nek más tervei voltak, melyek végül a Halálcsillag megépítéséhez vezettek. A jótevőjük csapdájában találják magukat, így Erso-éknak előbb Krennic-ket kell megtéveszteniük, majd menteniük kell az irhájukat, még mielőtt a galaxist elpusztítaná ez az új fegyver.

Ez a fenti gondolat megerősíti azt a korábbi pletykát, hogy Galen Erso dolgozott a Halálcsillag megalkotásán, amit később megbánt, hogy ilyen pusztító fegyvert adott az ördögi birodalomnak. Úgy lehet legkönnyebben leírni Galen Erso-t, mint az emberiség múltjában Robert Oppenheimer-t, az atombomba feltalálóját, akinek tudását mindenki szerette volna magáénak tudni – jelen esetünkben mind a Birodalom, mind a Lázadók szerették volna megkaparintani azt a tudást. Megerősítették korábban azt is, hogy Galen a Birodalom elől elmenekül lányával, hogy jóvá tegyen mindent. Jyn Erso ekkor lép majd a képbe, hogy egy küldetést vezessen csapatával, s megpróbálják helyrehozni mindazt a pusztítást, amit az apja okozott.

star-wars-hungary

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.