x
Filmek

Rendező nélkül maradt a Deadpool 2, íme az oka

A hétvége egyik nagy meglepetése volt, mikor bejelentették, hogy rendező nélkül maradt a Deadpool folytatása.

Rendező nélkül maradt a Deadpool 2, íme az oka
  • Publishedoktóber 24, 2016

A hétvége egyik nagy meglepetése volt, mikor bejelentették, hogy rendező nélkül maradt a Deadpool folytatása.

Hatalmas meglepetés volt, mikor bejelentették, hogy Tim Miller visszahátrált, és rendező nélkül maradt az idei év egyik nagy meglepetés filmje, a Deadpool. Egészen eddig nem volt világos, hogy miért nem vállalta a folytatást, de az este folyamán ezt is megtudtuk. A rendező és Ryan Reynolds, nem tudott egymás szemébe nézni, nem tudtak megegyezni a castingról, hogy kik legyenek a folytatásban.

Hivatalos információ, hogy Tim Miller otthagyta a Deadpool franchise-t, de továbbra is szoros kapcsolatban van a 20th Centruy Fox-szal, sőt egy teljesen új trilógia élére állították a rendezőt. A jövőben Influx-on fog majd dolgozni Miller, amit Daniel Suarez könyve alapján készítenek. Mind Ryan Reynolds, mind Tim Miller elmondták korábban, hogy egy darabig nem is volt gond, azonban a felek viszonyát eléggé „viharos” jelzőkkel illetik most. A pletykák szerint a februári Deadpool bemutató óta alig beszélt egymással a két fél. Tudjuk, hogy a Deadpool lett minden idők legjobb és legtöbbet hozó R-besorolású képregényfilmje, amit valaha a mozikban bemutattak.

De vajon mi történhetett, hogy Tim Miller rendező elhagyta az egyik legnagyobb képregény szuperhős franchise-t? A The Wrap azt állítja, hogy sorsdöntő volt, mikor közvetlen az első rész után Ryan Reynolds szerződését újratárgyalták, és sokkal nagyobb beleszólást, illetve magasabb fizetésben egyeztek meg. Az utóbbival még nem is lett volna gond, de az, hogy nagyobb beleszólás, már nem tetszett annyira Miller-nek. Az első résznél Reynolds főként csak a saját szerepére koncentrált, nem irányította a dolgokat. Annak ellenére, hogy állítólag a film több casting jóváhagyást kapott mégis csúszhat, nem lehet tudni pontosan a bemutatót, sem azt, hogy ki veszi át a rendezői széket.

Az sem tetszett Miller-nek, hogy a tárgyalások sokáig húzódtak, és nem érezte jól magát ebben a szerepben a rendező. A felek között heves ellentét alakult ki, tudniillik Miller-nek egy komoly VFX stúdiója is van, és egy sokkal stilizáltabb folytatást szeretett volna. A másik oldalon ott van Reynolds, aki mindent megtesz azért, hogy a lehető legviccesebb legyen a film, pont úgy, mint ahogy az első részben volt.

De az utolsó csepp a Kábel szerepe volt a pohárban. Kyle Chandler-t a Tiszta szívvel foci című sorozat főszereplőjét régóta pletykálták már a szerepre, amit most végül csak megerősítettek. Állítólag Miller Kyle Chandler mellett lobbizott, őt választotta ki a szerepre, ámbár Reynolds nem őt szerette volna Kábelnek a filmben, és a stúdió a vezető karakter mellett állt ki. Szépséghibája az egésznek, hogy Chandler sokkal fiatalabb, mint Kábel a képregényekben, és elképzelhető, hogy Reynolds pont ezért szeretne egy idősebb színészt felkérni a szerepre.

A The Wrap szerint a rajongók nagyon aggódnak a Deadpool 2 miatt, mármint hogy két részre szakadt Miller és Ryan Reynolds. Az első rész sikere után könnyen kudarcba fulladhat a folytatás, amiért nagy kár lenne. Miller és Reynolds szorosan összedolgozott Rhett Reese és Paul Wernick szerepíróval, együtt alkották meg a Deadpool-t, közösen hozták össze a sikert. A két írót jelenleg még a Deadpool 2 mellett jegyzik, de már keményen keresik az új rendezőt, mert a filmet továbbra is 2018-as bemutatóval jegyzik. A folytatásról annyi kiderült, hogy Kábel és Domino nevezetű barátnője biztosan benne lesz. Domino szerepre már „tesztelik” is a színésznőket, a jelöltek között van Kelly Rohrbach, Eve Hewson, Ruby Rose, Mackenzie Davis, Lizzy Caplan, Mary Elizabeth Winstead, Sienna Miller, Sofia Boutella, Stephanie Sigman és Sylvia Hoeks is. Még nem teljesen tiszta, hogy milyen mértékben érinti a projektet Tim Miller távozása.

dc-es-marvel-univerzum

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.