x
Close


Közelgő események

Filmek

Obi-Wan Kenobi visszatérhet a Star Wars: Episode VIII részben

Újabb meglepő hírek láttak napvilágot a Star Wars szága következő részével kapcsolatban.

Obi-Wan Kenobi visszatérhet a Star Wars: Episode VIII részben
  • Publishednovember 29, 2016

Újabb meglepő hírek láttak napvilágot a Star Wars szága következő részével kapcsolatban.

Néhány évvel ezelőtt kaptak szárnya azok a hírek, miszerint a Lucasfilm egy spin-off trilógiával készül, s melynek középpontjában Obi-Wan Kenobi áll – a történet cselekményei a Star Wars: A Sith-ek bosszúja és a Star Wars: Egy új remény között játszódna. Természetesen ezeket a pletykákat hivatalosan soha sem erősítették meg, de Ewan McGregor, aki legutóbb játszotta az ikonikus jedi mestert a messzi-messzi galaxisban annál inkább izgatottabb miatta, és elmondása szerint, nagyon szívesen újra felvenné karaktere köpenyét. Éjjel azonban előrelépés történt, és egy meg nem erősített pletykából kiderült (talán), hogy miért nem hajlandó állást foglalni a stúdió. A legújabb hírek szerint Obi-Wan Kenobi visszatér majd a Star Wars 8 és/vagy 9 epizódban.

Az Entertainment Weekly emberével, Anthony Breznicannel beszélgettek a Rebel Force Radio műsorában, amikor is kitért az Obi-Wan Kenobi spin-offra is. Korábban olyan pletykákat lehetett olvasni, hogy Rey (Daisy Ridley) és Kenobi között lesz kapcsolat, de ezeket soha nem erősítették meg. A műsorban természetesen szerették volna megtudni a vendégtől azt is, hogy mit gondol a Kenobi spin-offról, melyre csak azt a választ adta, hogy hallott dolgokat a Lucasfilmnél, és állítólag szeretnék a karaktert visszahozni ez egyik Skywalker szágában – vagy a Star Wars 8-ban, vagy a Star Wars 9-ben.

Hallottam olyan pletykákat a stúdiótól, hogy azért nem siettetik az Obi-Wan Kenobi spin-offokat, mert még nem végeztek teljesen a karakterrel a szágában. Szóval nem lennék meglepődve, ha az önálló Obi-Wan filmek csak az Episode IX után jönnének.

Talán még emlékeztek arra, mikor Ewan McGregor megszólalt a legutóbbi Star Wars filmben, Az ébredő Erőben, méghozzá Rey víziójában. Túl sok mondandója nem volt a mesternek, mindössze egyetlen egy szó, de sokan már ebből arra következtettek, hogy esetleg a lány és Kenobi között valamiféle kapcsolat lehet. Kíváncsian várjuk, hogy vajon megerősítik, vagy cáfolják Anthony Breznican teóriáját, miszerint Kenobi feltűnik a Star Wars 8-ban.

star-wars-hungary

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.