x
Close


Közelgő események

Filmek

Napvilágot látott a Szárnyas Fejvadász 2049 előzetes költségvetése

Megkaptuk az eredeti történethez képest 30 évvel később játszódó Szárnyas Fejvadász 2049 hozzávetőleges költségvetését és a filmhez kapcsolódó előzetes várakozásokat is.

Napvilágot látott a Szárnyas Fejvadász 2049 előzetes költségvetése
  • Publishedszeptember 16, 2017

Megkaptuk az eredeti történethez képest 30 évvel később játszódó Szárnyas Fejvadász 2049 hozzávetőleges költségvetését és a filmhez kapcsolódó előzetes várakozásokat is.

Hamarosan érkezik a mozikba Ridley Scott eredeti történetének régóta várt folytatása, amely kibővíti a Szárnyas Fejvadász univerzumot és talán útjára indít egy sikeres franchise-t is. Ez várhatóan Denis Vlilleneuve rendező (Érkezés) legnagyobb nyitó hétvégéjét hozó filmje és egyben Ryan Gosling első igazán nagy költségvetésű projektje is lesz.

Az eddig kiadott trailerek és különböző anyagok alapján egy lenyűgözően felépített látványvilágot várhatunk, ami az 1982-ben bemutatott és 2019-ben játszódó Harrison Ford főszereplésével készült eredeti filmhez képest merőben más lesz. Már az eddigi képek alapján is egyértelműen látszik, hogy magas költségvetésű filmről beszélhetünk, bár a 200 millió dolláros álomhatárt nem éri majd el.

A szakértők előzetesen egy 40 millió dolláros nyitóhétvégét várnak az egyébként 150-185 millió dollárból készült filmtől, ami így költségét tekintve nem éri el a 200 millióból készült A Galaxis Őrzői 2-t és tisztes távolból követi a 250 milliós Halálos Iramban 8-at, ami továbbra is az idei év legdrágább alkotása marad.

Gosling egy, a film forgatásának idejében készült interjújában azt ígérte, hogy látni fogjuk hová ment el a pénz. Ez igaz lehet, hiszen Villeneuve és csapata amennyire csak lehetett tartózkodott a CGI technológiától és igyekeztek valódi díszletekkel dolgozni, hogy a lehető legélethűbb világot alkossák meg számunkra. A színészeknek a forgatás során nem kellett a képzelőerejükre hagyatkozni, ugyanis egy jelenetet sem forgattak zöld háttér előtt.

A magas költségvetés miatt ahhoz, hogy a film anyagilag is sikeres tudjon lenni elengedhetetlenül szükséges lesz az, hogy a tengeren innen illetve az ázsiai piacon is jól teljesítsen a mozipénztáraknál. Bizakodásra adhat okot az is, hogy a filmet körülvevő érdeklődés nagyon magas és továbbra is bízhat a már meglévő rajongói bázisában.

Ti mit vártok a magyar mozikba október 5-én érkező filmtől?

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.