Főoldal Filmek Nagyon kemény szörnyháborúnak néz ki a Godzilla vs. Kong
Filmek

Nagyon kemény szörnyháborúnak néz ki a Godzilla vs. Kong

Már egy ideje forog a 2014-es Godzilla második része, és tervezés alatt áll annak is a folytatása, ami a Godzilla vs. Kong nevet viseli.

274
king-of-the-monsters

Már egy ideje forog a 2014-es Godzilla második része, és tervezés alatt áll annak is a folytatása, ami a Godzilla vs. Kong nevet viseli.

Nem sok mindent tudunk a projektről, mindösszesen annyi ismert, hogy két klasszikus szörnyet, Kongot és Godzillát fogják összeereszteni a filmben. A rendezői székbe Adam Wingardot ültették, akivel legutóbb a ComingSoon oldalnak sikerült készíteni egy hosszabb interjút, amelyben a direktor kifejtette gondolatait a folytatásokról. Ebből mutatunk egy rövid részletet:

Godzilla sok feldolgozáson átesett már, volt mikor jó arcát mutatta, de akadt hogy rossz fiúként állították be, de konfliktus kirobbantójaként is megismertük már. Rengeteg dolgot tehetsz a hüllővel, de ezek nem egy alapvető történetre támaszkodnak, hanem inkább a szörny evolúciójára. És eddig az irány is rendben van, amit a fiúk csinálnak vele [a Godzilla 2.-ben]. Én csak a Godzilla 2.-nél kapcsolódtam be a történetbe, de amit eddig láttam, az rendben van. Klassz, mikor egyszerűen csak belevágunk, de egy bizonyos ponton igen is komolyan kell venni ezeket a nagy, vad fenevadakat a filmben, melyek a II. világháború és Hiroshima bombázása idején keletkeztek. Ha láttad az első filmet, az egy szomorú rész volt. Nyomasztó volt, ahogy bemutatták a szereplőt. A nap végén mindig emlékezni kell az okra, amiért itt tartunk, mert ez egy nagy katasztrófa következménye.

A rendező rávilágított arra is, hogy jóval többről fog szólni a film, minthogy összeeresszék a két szörnyet. Szeretne maradandó, emlékezetes filmet készíteni:

Komolyan akarom venni ezeket a szörnyeket. Azt akarom, hogy a szörnyek érzelmileg is hassanak a nézőre, ne csak az emberi karakterek. Ha módom van, akkor azt szeretném elérni, hogy könnycseppek jelenjenek meg a nézők szemében.

Egy kemény szörnyháborús film lesz. Őrült szörnyek küzdenek meg egymással, de a nap végére azt akarom, legyen érzelmi hatása is. El akarom érni, hogy érzelmeket váltsanak ki benned. Szerintem ez hatalmas lesz.

De még mielőtt King Kong csatlakozna a szörnyekhez, előtte bemutatják Gareth Edwards-féle Godzilla 2.-t a mozikban:

A folytatásban a Monarch vállalat emberei hőstetteket fognak véghezvinni, ugyanis felveszik a harcot a hatalmas szörnyekkel, beleértve Godzillát is, akinek szembe kell szállnia Mothra, Rodan és a háromfejű King Ghidorah szörnnyel – őket láttuk a Kong végén. Az eddig csak mítoszokban létező őshüllők újra felemelkednek, hogy uralmuk alá hajtsák a Földet.

A Godzilla 2. bemutatója 2019. március 22-én lesz, napra pontosan egy évre rá viszont jön a Godzilla vs. Kong.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet
Filmek

Gareth Edwards szerint “sok pontatlanságot” olvashattunk a Zsivány Egyes pótforgatásáról

Több pletykát is olvasni lehetett a Zsivány Egyes forgatásáról.

Az Alkotó
Kritikák

Az Alkotó kritika

Minden pénzét megéri Az Alkotó, ami Gareth Edwards legjobb alkotása.

Az Alkotó
Előzetesek

Az Alkotó lehengerlő és akciódús előzetese már magyarul is elérhető

Az Alkotó második előzetese már magyar szinkronnal is elérhető.