Close


Közelgő események

Filmek

A miértre a válasz: Natalie Portman miért nem játszik a Thor: Ragnarökben

Korábban már megerősítették, hogy Thor kedvese, Jane Foster-t (Natalie Portman) nem láthatjuk a harmadik részben, de a miértre nem kaptunk választ.

A miértre a válasz: Natalie Portman miért nem játszik a Thor: Ragnarökben
  • PublishedMarch 15, 2017

Korábban már megerősítették, hogy Thor kedvese, Jane Foster-t (Natalie Portman) nem láthatjuk a harmadik részben, de a miértre nem kaptunk választ.

A színésznő évekig játszotta Jane Foster-t a Marvel Filmes Univerzumában, azonban arra senki sem gondolt, hogy éppen őt hagyhatják ki a Thor folytatásából. A bejelentés után többen azon kezdtek el agyalni, hogy mi állhat a dolgok hátterében, miért döntöttek a karakter törlése mellett, de hivatalos válasz ezidáig nem érkezett.

Az első két film cselekménye a Viharok Istene és Jane Foster kapcsolatára fókuszált, majd jött a Bosszúállók: Ultron kora, melyben Thor azt kezdte el magyarázni, hogy Jane univerzumok közötti küldetésen vesz részt – ezért nem láttuk őt a filmben. Ezután elárulták azt is, hogy a karakterrel sajnos nem találkozhatunk majd a Ragnarökben, de a miértre még akkor sem kaptunk választ. Nos, az Entertainment Weekly egy roppant egyszerű válasszal szolgál a feltett kérdésre: Thor és Jane szétmentek.

Chris Hemsworth a következőket mondta el karakteréről (Thor):

Kutatja az univerzumot, továbbra is megpróbál rendet tenni. De ugyanakkor felettébb élvezi a vándor és magányos cowboy szerepét – itt célzott arra, hogy nincsenek többé együtt Jane-nel.

Talán ez azt is előre vetíti, hogy idén novemberben érkező Thor 3-ben az asgardinak új szerelme lesz, esetleg a Sakaar-on bujkáló Valkűr (Tessa Thompson) személyében? Semmi sem lehetetlen, hiszen a hivatalos szinopszis szerint Valkűr fontos szerepet játszik majd a filmben, ő lesz az, aki bemutatja az Istent a Nagymesternek is.

Azt akartuk, hogy Thor találkozzék valakivel, aki közel állt párjához. De azzal is számoltunk, hogy esetleg Thor kapcsolata Jane-nel váratlan fordulatokat vesz a Thor: Sötét világ és a Thor: Ragnarök között. Egy olyan karakterrel akartuk összehozni a hőst, aki sokkal inkább egyenlő vele, és bizonyos szempontból felettese is lehet. Valkűr-t nem érdekli Thor származása. Míg Thor úgy gondolja, hogy kialakulhat egyfajta kötelék közöttük, addig Valkűr éppen ellenkezőjét, szeretné az egészet elfelejteni.

– magyarázata a Marvel Studios elnöke, Kevin Feige, hogy mi vár a Viharok Istenére a folytatásban.

A Thor: Ragnarök első előzetesére talán hamarosan sor kerülhet, esetleg a májusban érkező A galaxis őrzői vol. 2. stáblistás jelenetében megkapjuk az első videót a filmből. A folytatás bemutatójára 2017. november 2-án kerül sor.

dc-es-marvel-univerzum

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.