Főoldal Filmek Mért piros a Sith-ek fénykardja, elgondolkodtatok már ezen? Itt a válasz!
FilmekBREAKING

Mért piros a Sith-ek fénykardja, elgondolkodtatok már ezen? Itt a válasz!

Az egyik új novellából végre fény derül a Sith-ek egyik titkára, miért piros a fénykardjuk.

81

Az egyik új novellából végre fény derül a Sith-ek egyik titkára, miért piros a fénykardjuk.

Gondolom Ti is sokat gondolkodtatok már azon, hogy miért pont a piros színt választották a Sith-ek fénykardjukhoz. Ha igen, akkor nem vagytok egyedül, mert mi is sokat agyaltunk már ezen a kérdésen. Ez az egyik legtöbbet feltett kérdés a Star Wars történelmében, de most végre lehullt a lepel a titokról, és választ kaptunk.

Először is tudod vagy sem, de a két trilógia kivételével minden Star Wars-os dolgot, ami Az ébredő Erő előtt létezett most törölték a hivatalos kánonból. És ezt tényleg úgy kell érteni, hogy mindent, legyen szó novellákról, képregényekről, videojátékokról vagy egyebekről melyek 2015 előtt jelentek meg. Fogták az addigi dolgokat, és egy új kánonba, az úgynevezett Star Wars Legends-be költöztették át. Ma már tudjuk, hogy a Disney és LucasFilm fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy minden új termékük közvetlen kapcsolatban legyen a filmes univerzummal.

Megérkezett a legújabb kötet a Star Wars univerzumba, mely megváltoztat mindent, amit eddig tudtunk a fénykardokról. A könyv szerzője, E.K. Johnson a könyvét Ahsoka-nak nevezte el. A könyv története Anakin Skywalker hajdani jedi tanonc életét követi, akit a Star Wars: Clone Wars animációs sorozatban ismerhettünk meg.

Ahsoka

A könyv arra is választ ad végre, hogy azok, akik letértek az útról, és a Sötét oldalt választották, mért mindig piros fénykarddal voltak ábrázolva. Túlnyomórészt azért a Star Wars univerzumban kék és zöld fénykardok vannak, valamiért a Sith-ek mégis a piros szín mellett tartanak ki, miért? Kiderült, hogy nem az az oka, mert a piros szín vagánynak számít, és jól mutat a gonoszoknak. Más oka van!

Korábban azt hitték, hogy a Sötét oldalon a fénykardok azért izzanak vörös színben, mert a fegyver az emberei kezek által készített, szintetikus Kyber-kristályokból nyerik erejét. A Sith-ek rá voltak kényszerítve, hogy saját maguk készítsék el a fénykardot, hiszen a jedik teljes felügyelet alatt tartották az igazi Kyber-kristályokat. A kristályokkal az idei Star Wars-filmben, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetben is találkozhatunk majd, ezek hozzák működésbe a rettegett Halálcsillag fegyverzetét.

Az Ahsoka könyvben kiderül, hogy a valójában a kristályokat az Erő vezérli. A kristályok maguk választják ki a használójukat. Azok akik a Sötét oldalt választják, mint például a Sith-ek, ők nem rendelkeznek azzal a különleges kapcsolattal, mint amivel a jedik kötődnek a kristályokhoz. Az egyetlen módja, hogy egy Sith birtokoljon egy ilyen különleges Kyber-kristályt az, hogy vagy ellopja a jeditől, vagy legyőz egy jedi lovagot.

Attól kezdve, hogy a Kyber-kristály egy Sith-hez, vagy a Sötét oldal egy követőjéhez kerül elveszti színárnyalatát, és az új gazdája akaratát követi. Ennek köszönhető az, hogy vöröses színben ragyognak, mintha „véreznének” azok a kristályok. Gyógyítani is lehet a kristályokat, melyeket a Sötét oldal egyszer megérintett, de ezek már soha nem fogják visszanyerni valós színűket, csak kifehérednek.

Sajnos a könyv sem ad választ arra, hogy Mace Windu mester fénykardja miért lila az eredeti kánonban. Sokan nem is vitatják ezt a témát, csak egyszerűen elfogadják, hogy ilyen és kész. A legnépszerűbb rajongói teória szerint Windu fénykardja azért lila, mert a mestert a Sötét oldalról hozták vissza. De mint láttuk fenn, és a novellában, ebben az esetben az ő fénykardjának fehérnek kéne lennie, és nem lilának. Tehát maradt még itt megválaszolatlan kérdés, de talán a következő épp ez lesz, amit a Disney és a LucasFilm agytrösztjei megválaszolnak.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

2 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Disney+
Filmek

Hamarosan a Disney+ is leszámol a jelszómegosztással

Egy országban már idén elindítja a jelszómegosztás elleni védelmét a Disney+.

Disney+
Filmek

A Disney+ októberi megjelenései

Októberben ezeket a filmeket és sorozatokat mutatja be a Disney+.

James Gunn
Filmek

James Gunn megnevezett 3 karaktert, akik visszatérnek a DC Univerzumban

Teljes reboot nem lesz a DC Univerzum, mivel 3 korábbi karaktert is...

WGA
Filmek

Csütörtökön hivatalosan is véget ér a hollywoodi írósztrájk

Az írósztrájk holnap véget ér, miután megszavazták a vasárnap elfogadott pontokat.