x
Filmek

Mégsem készül el A függetlenség napja 3?

Nyáron a premier napján még arról cikkeztek, hogy készül a folytatás, de most mintha keresztbe tettek volna.

Mégsem készül el A függetlenség napja 3?
  • Publishedoktóber 23, 2016

Nyáron a premier napján még arról cikkeztek, hogy készül a folytatás, de most mintha keresztbe tettek volna.

Természetesen hivatalosan nem kommentálták a pletykákat, de nagyon úgy fest, hogy nem jöttek be a stúdió számításai, és nem tart igényt a harmadik részre. Az 1996-ban bemutatott az első rész hatalmas sikereket ért el, mindenki odáig volt a filmért. Csak Amerikában hozott 306 millió dollárt a mozifilm, ami az akkori bevételek tekintetében nagy előrelépés volt a filmiparban.

Nyáron A függetlenség napja: Feltámadástól mindenki sokat várt, méltó folytatást reméltünk, de minden tekintetben alulmaradt az első részhez képest. A film nem hozta azt a színvonalat, amit mindenki remélt, több kritika érte a filmet, mint pozitívum. A régi szereplők még csak régi önmagukat sem tudták megismételni, ismétlődő és rettentően lapos történetet sikerült összehozni a második részre. Amerikában éppen hogy átlépte a 100 millió dolláros bevételt, de nemzetközi szinten sem brillírozott, ott 284 millió dollárt hozott. 20 év eltelt, érthető hogy a 20th Century Fox többet várt a folytatástól, már csak azért is, mert 165 millió dollárjába fájt elkészítenie a filmet.

A rendező a premierkor arról beszélt, hogy már meg is van a történet, és hamarosan kezdődhet az előkészület, de a legfrissebb hírek szerint erre nem kerül most sor. Újabb 20 évet kell várnunk, hogy felkészüljünk a végső ütközetre?

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.