Megérkezett az első hivatalos kép a Spielperg-féle The Post-hoz

Tom Hanks újra a vietnami háborút feldolgozó filmben brillírozhat.

Tom Hanks újra a vietnami háborút feldolgozó filmben brillírozhat.

A 20th Century Fox stúdió bemutatta az első hivatalos képet a Pentagon Papírok néven elhíresült botrány történetét feldolgozó The Post című filmből. A főbb szerepekben a kétszeres Oscar díjas Tom Hanks és a háromszoros Oscar díjas Meryl Streep található, de a további szereplők névsora is erős. Sarah Paulson, Bob Odenkirk, Matthew Rhys, Bradley Whitford, Carrie Coon, Jesse Plemons, David Cross, Alison Brie, Bruce Greenwood, Tracy Letts, Michael Stuhlbarg és Zach Woods adja a szereplőgárdát.

Hazánkban a film alapjául szolgáló igaz történet kevésbé ismert, de a világtörténelemben és különösen az “átlátható politika” világába egy igen súlyos esetként vonult be, és a hozzá kapcsolódó szivárogtatásra pedig sokan a WikiLeaks elődjeként tekintik. Tulajdonképpen arról van szó, hogy az amerikai kormány negyven évvel ezelőtt titokban kívánt tartani egy a vietnami háború-beli szerepéről készült 7000 oldalas tanulmányt, melyet a New York Times végül publikált. Ez annak idején hatalmas botrányt kavart, kiderült belőle például, hogy az elnök ígéretének ellenére a háttérben mindent megtett, hogy kiszélesítse azt a háborút, amely még most is fájó sebként virít az amerikai büszkeségen. A tanulmányt Robert McNamara védelmi miniszter rendelte meg titokban és több tucat elemző és katonatiszt dolgozott rajta. Egyikük, Daniel Ellsberg, aki élesen ellenezte a háborút szerette volna közzétenni az időközben titkosított jelentést, ezért kapcsolatba lépett a hatalomra került Nixon-kormányzattal és a tanulmány publikálásában kérte a segítségüket. Mivel süket fülekre talált, szó szerint saját kezébe vette a kezdeményezést és szépen lassan, lapról-lapra lefénymásolta a jelentést majd átadta a Times riporterének. [forrás]

A The post az 1971-ben a publikálás után kirobbant botrányt és annak előzményeit dolgozza fel, amiben Spielberg ötödjére dolgozik együtt Tom Hanks-szel (Ryan közlegény megmentése, Kapj el ha tudsz, A terminál, Kémek hídja), akinek pedig a Forrest Gump után újra lehetősége nyílik a vietnami háború cselekményeit és hatásait feldolgozó filmben alakítani. Biztos vagyok abban, hogy ezúttal sem csalódunk majd benne.

A forgatókönyvet az újonc Liz Hannah jegyzi, a producer Spielperg mellett Amy Pascal (Pókember: Hazatérés) és Kristie Macosko Krieger (Kémek hídja) lesz. A mozikba limitáltan 2017 december 22-én, mindenki számára elérhető módon pedig 2018 január 12-én érkezik.

Total
0
Shares
Previous Article

Váratlan helyen és időben fog játszódni a Venom-film

Next Article

Hulk és Mordály a legjobb barátok lesznek a Végtelen háborúban

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!