Close


Közelgő események

Filmek

Még ebben a hónapban jöhetnek a Star Wars: Az utolsó Jedi újraforgatásai

Rian Johnson berendeli a Star Wars 8 stábját egy kis utómunkára, így márciusban irány a terep.

Még ebben a hónapban jöhetnek a Star Wars: Az utolsó Jedi újraforgatásai
  • PublishedMarch 1, 2017

Rian Johnson berendeli a Star Wars 8 stábját egy kis utómunkára, így márciusban irány a terep.

Múlt héten jelentek meg erről szóló cikkek a külföldi sajtóban, miszerint márciusban újra fognak venni részeket Az utolsó Jediből. Habár Rian Johnson rendező tavaly nyáron befejezte a forgatást, melyről képet is megosztott a rajongókkal, és már John Williams komponáló is megkezdte a munkát a filmmel. Most mégis úgy döntöttek, hogy jövő hónapban a film újra forogni fog.

A forgatások bő hat hónappal korábban értek véget, és már a pletykák szerint az első előzetest is összerakták – ezt a jövő hónapban megrendezésre kerülő Star Wars Celebration-on fogják bemutatni -, de valószínűleg előre számoltak az újraforgatásokkal. A forgatásra már ebben hónapban sor kerül, köztük ellátogatnak Edinburgh-ba, Skóciába és Írországba is. A stúdiók csak azt jelentették be, hogy márciusban újra kamerák elé állnak a film sztárjai, a pontos időbeosztásról, és magáról a filmezésről nem árultak el semmit. Nem tudni, hogy meddig fognak dolgozni.

Manapság ez bevett szokás az ilyen nagy kasszasikereknél, blockbustereknél, hogy az utolsó szakaszban újravesznek jeleneteket. Képzeljük csak el, hogy mi előzte meg a tavaly bemutatott Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet antológiafilmet, ahol megint csak voltak újraforgatások. Több jelenetet átdolgoztak, de utólag elmondhatjuk, hogy megérte. Most Az utolsó Jedi is egy ilyen műveltben vesz részt, hogy a kész film még jobb legyen, legalábbis bízunk benne, hogy nem fogunk rémhíreket hallani a munkák alatt. A Star Wars 8 sokkal jobb helyzetben van, mint a Zsivány Egyes volt, hiszen a spin-off-on nyáron, júliusban kezdtek el dolgozni. Aggodalomra semmi ok, kívántképp azért, mert egyelőre nem ismertek az újraforgatások részletei.

Sajnos Leia hercegnőtől 2016. decemberében elbúcsúztunk, ez lesz az utolsó filmje a franchise-nál, ami azt is eredményezi, hogy a Lucasfilm-nek át kell gondolnia az új trilógia zárórészét. Carrie Fisher tavaly elmondta, hogy az ő jeleneteit felvették, végzett az Episode VIII-cal, így rejtély, hogy most miért hívták be a színészeket. Egyes feltételezések arra engednek következtetni, hogy talán az újraforgatásokkal szeretnének tökéletes búcsút venni a színésznőtől, és úgy kialakítani a történetet, hogy az a lehető legjobb legyen.

A Star Wars: Az utolsó Jedi hazai bemutatója 2017. december 14-én lesz.

star-wars-hungary

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.