x
Close


Közelgő események

BREAKING Filmek

Már forog a Shyamalan-féle Üveg film

Jó hír az A Sebezhetelen és a Széttörve rajongóinak: a két történet összekapcsolását feldolgozó film forgatása már megkezdődött.

Már forog a Shyamalan-féle Üveg film
  • Publishedoktóber 3, 2017

Jó hír az A Sebezhetelen és a Széttörve rajongóinak: a két történet összekapcsolását feldolgozó film forgatása már megkezdődött.

Az indiai származású, amerikai rendező M. Night Shyamalan az első néhány filmjével olyan magasra tette a lécet (A hatodik érzék és az A Falu mellett a képregény ihletésű, időközben kultikussá vált az A Sebezhetetlen sikerével), hogy sokáig nem is tudta azt igazán megugrani. Ezt a kritikai és pénzügyi sikert a tavalyi évben sikerült újra elérni a szintén “szuperhős” témájú Széttörve című filmmel, ami egyesek szerint sok aspektusban akár túl is szárnyalta “elődjét”, köszönhetően nem kis részben James McAvoy zseniális alakításának.

A két film rajongói igazán örülhetnek, hiszen ahogy már ezt korábban megtudtuk a cselekményszálak egy új filmben fognak összefutni, ami a “Glass” azaz Üveg címre hallgat majd. Sok pletykát hallhattunk már a filmmel kapcsolatban, ami viszont már tény, hogy 39 napja megkezdték a tényleges munkálatokat, azaz a film forgatását. A jelenlegi forgatókönyv alapján 2 óra 15 perces játékidőre számíthatunk a “Shyamalan filmes univerzum” első filmjében.

A szereplőgárdára sem lehet panasz, hiszen az A Sebezhetetlenben már látott Spencer Treat Clark és Charlayne Woodard is csatlakozik a folytatásban természetesen szereplő Bruce Willis és Samuel L. Jackson mellé. A Széttörve stábjából pedig Anya Taylor-Joy fog még James McAvoy mellett újra feltűnni a történetben még újonc Sarah Paulson mellett. A film várhatóan 2019 január 18-án kerül a mozikba, ami meglehetősen hosszú várakozási időnek tűnik, különösen annak a fényében, hogy a gyártás már elindult. Nos ez a Universal stúdió döntésének tudható be, mivel ők feltétlen meg szeretnék ismételni az előző film sikerét, ezért a bemutató időpontját is ugyanarra az időszakra datálják. A film további érdekessége még, hogy a Disney Buena Vista International és a Universal közösen fogja forgalmazni világszerte (a Universal amerikában, a B.V.I. pedig nemzetközi szinten), ami az eddigiekhez képest egy szokatlan együttműködésnek tűnik.

Az új történetben David Dunn a többszörösen tudathasadásos férfi, Kevin Wendell Crumb nyomába ered hiszen csak ő győzheti le a Szörnyet. A szálakat a háttérből azonban a jól megérdemelt börtönbüntetését töltő Elijah Pryce, azaz Mr. Üveg mozgatja, aki olyan titkok tudója, amely mindannyiuk életére kihathat.

A mostanában csúcsosodó folytatás, reboot, spin-off hullámban sokszor érezhetjük, hogy nincs új a nap alatt, ebben az esetben viszont úgy gondolom egy nagyon jó dolog sülhet ki ebből a projektből. Ti mit gondoltok erről?

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.