x
Filmek

Luke Skywalker Star Wars 8-as dialógusai szivároghattak ki?

Több forrás is megerősítette, hogy már készül a Star Wars: Episode VIII előzetese, amit jövő év elején mutatnak meg.

  • Publishednovember 30, 2016

Több forrás is megerősítette, hogy már készül a Star Wars: Episode VIII előzetese, amit jövő év elején mutatnak meg.

Pontosan két évvel ezelőtt jelent meg az interneten a Star Wars: Az ébredő Erő első előzetese, mely 24 óra leforgása alatt hatalmas rekordot generált. Ennek apropóján a legtöbb rajongó úgy gondolta, hogy talán a Disney és a Lucasfilm előáll egy előzetessel a Star Wars 8-ból – lenne miből, hiszen júliusban jelentették, a forgatást befejezték, és aminek első vágását már John Williams már meg is kapta, sőt a beszélt újraforgatások is véget érhettek már -, vagy valami hírt, esetleg a film címét bejelentik, de nem így történt, és arról beszélnek, hogy az első előzetes valamikor 2017 elején fog landolni.

Mike Zeroh nevezetű YouTubert több, a Star Warshoz köthető forrás is felkereste – erről videót a lap tetején nézhettek -, így ő lehetett az első, aki az interneten bejelentette, hogy a nyolcadik rész előzetese már úton van, éppen most rakják össze a kép- és hanganyagot. Zeroh elismeri, hogy két forrás szavahihetősége megkérdőjelezhető, ugyanakkor mégis úgy látszik, hogy ezek a források kapcsolatban állnak a Star Wars technikusaival, akik jelenleg is azon dolgoznak, hogy trailerré gyúrják az alapanyagokat. Állítólag az előzetes tartalmaz egy olyan Luke Skywalker mondatot, amit a jedi mester Reynek (Daisy Ridley) mond.

Négy különböző ember keresett meg más és más közösségi médiák falán (Twitter, Facebook üzenet, vagy itt YouTube-on), és a négy forrás közül kettő hitelessége kérdőjeles még, de a maradék kettő annál megbízhatóbb hírekkel szolgáltak. Van egy hangmérnök, aki Mark Hamill mondatán dolgozik, és az előzetes 2017 első negyedévében várható. Hogy valójában csak egy teaserről, vagy valódi trailerről beszéltek, nem tudni, de Mark Hamill ebben a hanganyagban Reyhez szól, és azt mondja: „Benned van a szikra, amely felélesztheti a tüzet.”.

A tavaly bemutatott Star Wars: Az ébredő Erőben már láthattuk pár perc erejéig a száműzetésbe vonult Luke Skywalkert a távoli, és rejtélyes Ahch-To bolygón, mikor Rey átnyújtotta neki az elveszettnek hitt Anakin fénykardját, de megszólalni nem volt ideje. Éppen ezért nem lennénk meglepődve, ha először hallanánk beszélni a karaktert az új trilógia második részének előzetesében. Magáról az említett hangfelvételről sokat nem tudunk, nem lehetünk benne biztosak, hogy mely kontextusból ragadták ki, de abból a pár szóból sokan a hetedik rész zárójelenetére gondolnak, hogy ez Rey-el való (ismételt) találkozása lesz, továbbá, mint ismert, az Episode VIII közvetlen az Episode VII után fog folytatódni. Az is előfordulhat, hogy Luke azért mondta ezt Reynak, mert ő lehet az a személy, aki visszaállíthatja a jedi rendet, és visszanyerheti a jedik régi dicsőségét, de hangsúlyozzuk, hogy ezek csak találgatások, nem hivatalos információk.

A legtöbb rajongó, köztük mi is azt reméltük, hogy talán az idei Star Wars spin-offal, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet első mellékszálon futó kalanddal megkapjuk a nyolcadik rész előzetesét, de csalódnunk kellett, hiszen már biztos, hogy erre még várnunk kell 1-2 hónapot. (Viszont érkezik a Zsivánnyal Pókember: Hazatérés és Transformers: Az utolsó lovag előzetes, ez fix.) Legvalószínűbb alkalom, amikor bemutathatják a Star Wars: Episode VIII előzetesét az LI. Super Bowl Half Time Showja lehet, míg a film bemutatója 2017. december 15-re esik.

Az első antológia film bemutatója két hét múlva, december 15-én lesz, de a szerencsések már december 14-én este megnézhetik Jyn Erso és a Lázadók öngyilkos küldetését a Halálcsillagra.

star-wars-hungary

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.