x
Close


Közelgő események

Filmek

Luc Besson megírta a Lucy folytatásának forgatókönyvét

A Valerian bukása után Besson csapata visszatérne a jól bevált módszerhez.

Luc Besson megírta a Lucy folytatásának forgatókönyvét
  • Publishedoktóber 1, 2017

A Valerian bukása után Besson csapata visszatérne a jól bevált módszerhez.

Múlt hét szerdán az EuropaCorp bejelentette, hogy jelentősen farag a jövő évi költségein, köszönhetően az idei pénzügyi évben elkönyvelt rekord mértékű 135 millió dolláros veszteségnek. Ez a deficit nagyrészt a Valerian és az ezer bolygó városa projekt bukásából adódik, hiszen a 177 millió dolláros gyártási költségből készült film világviszonylatban mindösszesen 223 millió dollárt hozott vissza, annak ellenére, hogy ezt szánták a stúdió idei zászlóshajójának. A csalódás különösen fájó lehet annak fényében, hogy a film, a rendező 20 éves dédelgetett álma volt.

A stúdió racionalizál, folytatja az Elrabolva, A Lucy, az A profi és Az ötödik elemhez hasonló filmek készítését, viszont az eddigiekhez képest egyszerre kevesebb projektet fog egyszerre futtatni, sokkal szigorúbban ellenőrzi majd őket és átáll a 25-35 millió dolláros gyártási költségű, kissebb kockázattal járó filmekre.

Ezen folyamat egyik alapkövének a Scarlet Johansson főszereplésével készült Lucy folytatását szánják, melynek a forgatókönyvét Luc Besson már el is készítette. Az eredeti filmet 2014-ben mutatták be és a 40 millió dolláros, azaz a Valerian-hoz képest jelentősen alacsonyabb költségvetése mellett nemzetközi szinten 463 millió dollárt termelt.

Mielőtt a Lucy folytatásának nekikezdenének, Besson következő projektje egy angol nyelvű, női főszereplővel játszódó akció-thriller lesz, ami 30 millió dolláros költségvetésből készül. Ahogy a régi mondás is tartja: “bevált csapaton ne változtass”.

Ti mit gondoltok, sikerül talpra állnia a francia stúdiónak?

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.