Close


Közelgő események

BREAKING Filmek

Leleplezték volna a Han Solo-film hivatalos címét?

A napokban meglehetősen hangos volt a sajtó a Lucasfilm második antológiafilmjéről, merthogy állítólag megvan a Han Solo: A Star Wars Story filmcíme.

Leleplezték volna a Han Solo-film hivatalos címét?
  • PublishedJune 17, 2017

A napokban meglehetősen hangos volt a sajtó a Lucasfilm második antológiafilmjéről, merthogy állítólag megvan a Han Solo: A Star Wars Story filmcíme.

Még mindig hat hónap választ el bennünket Rian Johnson Star Wars-filmjétől, a Star Wars: Az utolsó Jedik bemutatójától, de egy lelkes Csillagok háborúja csoport már az azutáni filmre vadászik, amit jelenleg is forgat Phil Lord és Chris Miller. A filmről vajmi keveset tudni, pusztán csak azt, hogy Alden Ehrenreich fogja játszani a címszereplőt és a fiatal csempész életét hivatott bemutatni ez a mű. De vajon milyen néven mutatják be a mozikban?

Nos, talán most megkaptuk a választ erre a kérdésre. Történt ugyanis a napokban, hogy a stáb egyik tagja meglehetősen érdekes információkat adott ki, pontosabban fényképet osztott meg a hivatalos csapatpólókról rajtuk egy menő logóval és címmel. Valóban ez lenne a spin-off címe? A Making Star Wars meg is osztotta gyorsan a képeket a kíváncsi szeműekkel:

A képek tanúságai alapján valóban egy forgatási pólóról van szó, aminek hátán a következő felirat áll:

Először forgatunk

De az igazán árulkodó jel elől látható, a Star Wars: Solo cím. Igen, ez talán az akar lenni, amire várunk, de közel sem olyan biztos, hogy megéri örülni. Emlékezzünk csak vissza J.J. Abrams keze alatt készült a Star Wars: Az ébredő Erőre, ott is osztogattak pólókat Episode VII címmel, és lám, teljesen más néven mutatták be 2015 decemberében a hetedik epizódot. Valótlan szituáció, hogy ennyire óvatlanok lettek volna, s a nyári bejelentések előtt lelőtték volna. (A D23 expón vagy a Comic-Con-on biztos megtudjuk.)

A franchise fennállása során többször használtak, bemutattak hasonló csapatöltözéket, de ezekről utólag kiderült, hogy nem mindig adják vissza azt, amire a rajongók leginkább kíváncsiak. Ott van az a pletyka is, miszerint a címben újból benne lesz  az „Egy Star Wars történet” jelző – a tavalyi Zsivány Egyesnél találkoztunk ezzel először -, mellyel azt szeretnék elérni, hogy ezek a mellékszálon futó részek jól elkülöníthetőek legyenek a Skywalker saga epizódjaitól.

Személyszerint biztosra állíthatom, hogy a Han és a Solo szavak garantáltan ott lesznek a hivatalos címben, elvégre mégis csak a galaxis legnagyobb kalózáról van szó. Bár el tudom képzelni azt a szituációt is, mikor annyira nagy horderejű a karakter neve – mindenki ismeri, a franchise legikonikusabb szereplőjéről van szó -, hogy az egészre fittyet hány a stúdió, s valami totálisan mással állnak elő, mert miért ne alapon.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.