a
FőoldalKritikákKRITIKA: The 100 S03E15

KRITIKA: The 100 S03E15

Folytatódik a macska-egér párharc, az ember és gép között a Százak következő részében is.

Múltkor ott hagytuk abba, hogy kitervelték Clarkék, miként ölhetik meg az A.L.I.E.-t, de ezért a városba kell menniük. Igen ám, csak egy valamivel nem számoltak, van közöttük egy besúgó, aki időközben átállt a mesterséges intelligencia oldalára.

Az előző részben Luna bázisán feltűnt pár harcos, akik Lunát szerették volna magukhoz csábítani, nyelje le az A.L.I.E. 1 chipet. Szerencsére ez nem történt meg! Már úgy tűnt, hogy Jasper kiheverte a fájdalmakat, hogy elvesztette a hegyben a szerelmét, de most egy újabb csalódás érte. Megismerkedett egy lánnyal, akivel kölcsönös vonzódást éreztek, de amint kiteljesedhetett volna a kapcsolatuk, jöttek a „barbárok” és megölték a lányt. Jasper ezt már nem bírta elviselni, így titokban bevette az A.L.I.E. 1. chipet, hogy megszabaduljon a fájdalmaktól.

Erről mit sem tud senki, Arkadiaban kiagyalják a tervet, miként hatolnak be a városba, és pusztítják el a mesterséges intelligenciát. Az egyik oldalon Clarkék vannak, akik úton vannak a városba. A másik oldalon meg a csapda várja őket. A városba érve feltűnik, hogy valami nem stimmel, gond van. Tőrbe csalják Clarkékat az A.L.I.E. emberei.

Időközben Arkadiaban is probléma támad, mert Jasper fölött teljesen átvette az irányítást A.L.I.E., megpróbálja megölni Monty barátját. Monty észnél van, elmenekül és bezárja magukat Ravennel. Ők biztonságban vannak, de Harper kinn őrködik, és nem tudja, hogy Jasper áruló. Meglepő vagy sem, de a rádiót Jasper megrongálta, Hapert és Clarkékat sem tudják értesíteni a bajról – már amúgy is késő lett volna, addigra Clarke csapdába sétált.

A.L.I.E. 1 próbálja megtörni Clarke-ot, meg a chip használhatatlan a jelmondat nélkül, azt pedig csak Clarke tudja. Abigaillel próbál hatni a lányára, hogy engedjen, nyelje le a chipet, vagy mondja ki a varázsszót. Nem jön össze, ekkor jön a fordulat, a barátait használják fel. Bellamyért küldik az embereket, de fordulat jön. Senki sem számolt azzal, hogy Murphy és Pike kiszabadult az előző részben. Kiszabadítják Bellamyékat és együtt mennek a torony tetejébe Clarkeért, s remélve, hogy ezzel végleg eldöntik a csatát, megölik az A.L.I.E. 1-et.

Lunán kívül van egy tanonc a városban, aki képes bevenni az A.L.I.E. 2-őt, de ezt az A.L.I.E. 1 is tudja, így arra utasítja Ontarit, hogy végezzen magával. Megint nem dől el a csata, tanonc nélkül maradnak Clarkeék, de ezután valami olyan történik…

5.9

Történet

7.0/10

Látványvilág

3.5/10

Megvalósítás

5.0/10

Színészi alakítás

8.0/10

PRO

  • Végre tényleg a végéhez ér a történet
  • Kezdenek csapatként dolgozni
  • Fordulatos események sora

KONTRA

  • Semmi sem akar összejönni
  • Jasperrel csak a baj van
Megosztás:
Cikk értékelése
Címkék

Programtervező vagyok. Előző újságnál tech rovatom volt, de becsatlakoztak a filmek és sorozatok is, azóta pedig nem tudtam kiszeretni belőlük.