a
FőoldalSorozatokKRITIKA: The 100 S03E14

KRITIKA: The 100 S03E14

Folytatódik a harc az ember és gép között. Legutóbbi részben, kritikánkból már kiderült, hogy őrült módon terjed a mesterséges intelligencia, és az apokalipszist próbálja elhozni.

Ott folytatódik a kaland, mikor Clarke és barátai rácsodálkoznak, hogy nem a szárazföldön vannak, hanem az óceán, vagy legalábbis nagy kiterjedésű víztömeg kellős közepén. A megmaradt csapat elérte a célját, megtalálták a tanoncok utolsó emberét, Lunát.

vlcsnap-2016-04-29-17h33m37s894

Luna a harmadik évad kulcskaraktere, mert csak ő képes felvenni a harcot az A.L.I.E. 1-gyek, aki kis híján kiirtotta az emberiséget évtizedekkel ezelőtt. Clarke és Bellamy mindent megtesz, hogy Luna egyesüljön a második mesterséges intelligenciával. Azonban még most nem él a lehetőséggel -lehet később sem fog, ezt nem tudjuk -, hogy Lexa szellemével egyesüljön. Luna elmondása szerint ő mondott le, hogy utódja legyen Lexának, ezért is tűnt el, és nem mutatkozott soha.

635849462743132377-469981969_0000000000000-bellamy-and-clarke-the-100-37621321-1916-1076

A túloldalon Jaha próbál minél több embert meggyőzni, hogy a Fények Városa az utolsó mentsvára a földi embereknek, csatlakozzanak, mert ott csak jó dolgok történnek. Tudjuk, hogy Macus is bevette a kulcsot, így ő is Jaha oldalára állt. Így történhetett meg az is, hogy Clarkékra találtak az A.L.I.E. emberei, akik úgy szintén megpróbálják Lunát megtörni, hogy vegye be a chipet.

Párhuzamosan Árkádiában is történnek az események. Monty és Raven próbálja feltörni A.L.I.E. 1 forráskódját, kiskaput keresve, hogy kikapcsolják. Itt előjön a sorozat legidegesítőbb emberi tulajdonság: a hősködés. Monty hiába győzködi Ravent, hogy várjanak a többiekre, Clarkékra és Lunára, de mindhiába. Egy ártatlan pillanatban, mikor Monty nem figyel, Raven akcióba kezd, s megpróbálja áttörni magát a tűzfalakon. Eleinte gond nélkül töri fel a számítógépet, A.L.I.E. próbálja hátráltatni, de egy percre sem törődnek vele.

the-100-is-to-focused-on-clarke-griffin-that-the-rest-of-the-cast-suffer-505078

Jahaék rájönnek, hogy bajban van a mesterséges intelligencia, ezért amilyen gyorsan csak lehet, megpróbálják A.L.I.E. forrását új helyre átköltöztetni, ahol nem érheti támadás majd. Minden próbálkozás hiába való, mert sem a Monty Raven páros, sem Clarkék, sem Murpy nem járnak sikerrel. Az A.L.I.E. a film végére áttelepíti magát egy új helyre, pontosabban oda, ahonnét jött, az űrbe.

A rész roppant idegesítő volt, hogy mindenki próbálta a saját malmára hajtani vizet, és a végére semmi sem sikerült. Raven többször mellé lőtt már, érthetetlen, hogy annyi csalódást és galibát okozott már, hogy miért nem volt képes megvárni Clarkékat. Ott van Murpy is, őt sem a jó oldaláról ismerjük, most ő sem tudta megmutatni a gazember mivoltát – most kellett volna csak igazán. A nagyszerű első évad után a sorozat hatalmas csalódás, mélyrepülésben esik az alkotók kreativitása, és bugyutábbnál bugyutább ötletekkel ölik meg a sorozatot, és persze a mi időnket, hogy erről kell cikkeznünk, holott lehetne nagyszerű sorozat lehetne.

Megosztás:
Cikk értékelése
Címkék

Programtervező vagyok. Előző újságnál tech rovatom volt, de becsatlakoztak a filmek és sorozatok is, azóta pedig nem tudtam kiszeretni belőlük.