a
FőoldalSorozatokKRITIKA: The 100 S03E13

KRITIKA: The 100 S03E13

Folytatódik a macska-egér harc A százak következő részében. Közeledünk az évad végéhez, így az események felpörögtek, egyre izgalmasabb a sorozat.

Az izgalomra szükség is van, mert a pocsékra sikerült utóbbi részek után vissza kell nyerni a nézők bizalmát a folytatáshoz. Az előző részekben nagy erőkkel ment a butítás, az A.L.I.E. 1 bekezdett, gőzerővel állította az oldalára az embereket, hogy csatlakozzanak a Fények Városához, ahol nem lesz fájdalom, csak a jó dolgokkal találkozhatnak az emberek.

vlcsnap-01821

A.L.I.E. 1 mesterséges intelligencia

Végre kiderül a filmben, hogy mit tesznek a kelepcébe csalt Pikekal, mit terveznek vele a földiek. Számomra érthetetlen, hogy mért kell elhúzni a dolgokat, mért nem lehet azonnal megtorolni a bűnösöket, mért kell hosszú részeken keresztül vezekelniük, és a legszomorúbb, hogy sokszor érthetetlen módon, vagy megúszták, vagy röhejes módon elfelejtik a dolgokat, és egy csapatként szállnak ringbe az ellenség ellen.

Visszatér ebben a részben egy rég látott harcos is, akinek a csapatát Pike lemészárolta a mezőn. A szeme majd kiesik, annyira szeretne elégtételt venni Pikeon. A rész nem ad pontos képet, hogy sikerül-e, mert Murhpynek jobb ötlete támad – itt jön elő megint, hogy a bűnösöknek is kijár még egy esély, ne öljük meg, játszunk egy csapatban. Na jó, itt eltekintek attól amit feljebb leírtam, mert A.L.I.E. 1 ellen tényleg mindenkire szükség lesz.

Clarke és Bellamy végre ésszerűen cselekszenek, nem játszák túl a szerepüket. Luna megtalálásában az észszerűség győzött, nem a hősködés. Sajnos Luna nem annyira segítőkész, mint ahogy azt Clarkék gondolták. Pár rész erejéig biztos győzködni kell, hogy egyesüljön Lexa szellemével (a második, a fejlettebb és a jó mesterséges intelligenciával).

És akkor a rész végén jött a csattanó, azt leszámítva, hogy Clarkék rádöbbennek, hová is kerültek, ahonnét nem lesz olyan gyors a távozás, mint várták. Gyorsan szögezzük le, most nem kell menekülniük, nincsenek fogságban, pusztán csak nagyobb erőfeszítésre van szükségük, ha Lunatól távozni szeretnének. De igen! Az igazi csattanó az, hogy megint sikerül egy kulcsszereplőt A.L.I.E. 1-nek meggyőznie, ha nem is szabad akaratából, de akkor is a saját oldalára állította.

Luna birodalma

Luna birodalma

A The 100-ban mindig hangsúlyozzák, hogy mindent a csapatért, a népért, s semmit az egyénekért, akkor miért történhet meg a filmben ez, ami Marcusszal? Megértem, hogy érzelmeket táplál Abby iránt, de azzal, amit tett Clarkeot és az egész csapatot veszélybe sodorta. Nem lesz jó vége, fejek fognak hullani az évadzáróban.

Hogyan másznak ki ebből, és Marcus tényleg megtette-e, vagy csak színlelte az egészet, a következő részből megtudhatjuk.

Kelepcébe szorult Marcus

Kelepcébe szorult Marcus

Megosztás:
Cikk értékelése
Címkék

Programtervező vagyok. Előző újságnál tech rovatom volt, de becsatlakoztak a filmek és sorozatok is, azóta pedig nem tudtam kiszeretni belőlük.