a
FőoldalKritikákKRITIKA: The 100 harmadik évad értékelő

KRITIKA: The 100 harmadik évad értékelő

Véget ért a Százak harmadik évadja, mi a lassú és pocsék indulás utána az évad végére felvette a ritmust, s hozta az izgalmakat.

Nagy izgalommal vártam az utolsó előtti rész óta, hogy vajon tényleg képesek megölni az  A.L.I.E. vírust, vagy megint elbuknak, és a gépé lesz az egész Föld. Legutóbb ott hagytuk abba, hogy meghalt Ontari, aki képes lett volna bevenni az A.L.I.E. 2.0-át, vagyis a Lángot. A CW teaseréből gondolni lehetett, hogy Clarke ezt is megoldja, feláldozza magát.

Az A.L.I.E. érzi a vesztét, elkövet mindent, hogy végérvényesen is megölje Clarkékat, így mindenkit mozgósít, s egy őrült toronymászás veszi kezdetét. Clarke időközben megmenti az anyját, kiveszi a chipet a tarkójából a Raventől kapott elektromágneses impulzussal. Abi kiagyalja, hogy úgy tudják a Lángot lányába tenni, hogy vérátömlesztést csinál; felhasználják Ontariát a célra.

Clarke egyesül a Lánggal, de rájön, hogy csak úgy tudják megsemmisíteni az A.L.I.E. intelligenciát, hogy beveszik a chipet is. Őrültségnek hangzik, de csak így képes megtalálni a megsemmisítő kapcsolót a Fények Városában. A Láng megvédi a felhasználóját, elrejti őt a Fények Városában. Az A.L.I.E. megpróbálja upgradelni magát a 2.0-ra. A főhősünk a Fények Városában bonyodalomba ütközik, mindenki őt akarja elkapni. Ekkor jelenik meg valaki, akire senki sem számított volna: Lexa. Lexa és Clarke közösen vágnak bele, hogy lekapcsolják az MI-t.

Bellamy és Pike mindent bevetnek, hogy kitartsanak, míg Clarke legyőzi az A.L.I.E.-t. Eddig a cselekménnyel semmi gond, de jön Octavia, akin az érzések túlzottan eluralkodnak, és kis híján az egész csapatot megöli. Nem tudott még most sem megbocsájtani – nem is lehet, de ezt nem ebben a helyzetben kéne -, amit Lincolnnal tett Pike. Most össze kéne fogni, egy harcosként kéne megvívni a csatát az A.L.I.E.-vel szemben. Pikeot megsebzi, ezzel a csata kis híján eldőlt.

Raven és Monty Arkadiában elkapják Jaspert. Raven hajthatatlan, megtesz mindent, hogy Clarkenak segítsen, amire nagy szüksége van most. Raven az egész évad alatt most teszi a legnagyobb hasznot, nélküle nem jutott volna Clarke az A.L.I.E. lekapcsolójához. Szőke főhősünk az A.L.I.E. elméjében találkozik az alkotóval is, és közösen készülnek fel, hogy elpusztítsák. Az A.L.I.E. megkísérli meggyőzni Clarkeot, hogy nem az a helyes, amit tesz, azzal csak ront a helyzeten, ha elpusztítja. Azzal érvvel, hogy elkezdtek leolvadni az atomerőművek, amelyeket elpusztítottak a bombák. Az emberiségnek kevesebb, mint 6 hónapja maradt, hogy elkerüljék a robbanást. Az A.L.I.E. szerint egyetlen esély van a túlélésre: a Fények Városa. Csak így tud megmenekülni az ember. Clarke végleg elhallgattatja az A.L.I.E.-t, lekapcsolja.

A sorozat végén arra számíthattunk, hogy mindenki boldog lesz, örül, hogy győztek, de ez nem teljesen igaz. A csatában mindenki elvesztett valakit. Clarke Lexát a Fények Városában – feláldozta magát Lexa, hogy segítsen Clarkenak a végső csatában. Jasper végre boldog volt, de most ismét csak fájdalmat érez. O. nem tudja megbocsájtani Pike tettét. Mikor Pike odalép hozzá, könyörtelenül keresztül döfi mellkasát egy karddal.

Az évad borzalmasan hosszúra sikerült a kusza történet miatt. Ki merem jelenteni, hogy ez volt az eddigi legbotrányosabb évadja a The 100-nak. Sok idegesítő karakter volt, aki nem tudott dolgokat elfogadni, mindig szeretett volna kitűnni a tömegből. Jövőre muszáj lesz összeszedniük magukat, mert még nagyobb ellenféllel kell szembenézniük, jön a totális pusztulás, az atom.

A Százak harmadik évadja nem hozta az első évad színvonalát. A lassú és pocsék indulás utána a végére felvette a ritmust, s hozta az izgalmakat. Reméljük, hogy a következő évad izgalmasabb és összeszedettebb lesz, mint a harmadik és második volt.

7.5

A történet

9.0/10

Kiszámíthatóság

6.0/10

PRO

  • Győzelem
  • Jó befejezés
  • Összefogás
  • Megmentettek mindenkit

KONTRA

  • Octavia botrányos viselkedése
  • Még nagyobb veszély jön
  • Az első évad után csalódás
Megosztás:
Cikk értékelése
Címkék

Programtervező vagyok. Előző újságnál tech rovatom volt, de becsatlakoztak a filmek és sorozatok is, azóta pedig nem tudtam kiszeretni belőlük.