a
FőoldalKritikákKRITIKA: Fear the Walking Dead S02E07

KRITIKA: Fear the Walking Dead S02E07

Na, már most, ott hagytuk abba az előző részt, hogy bízunk a rendezők kreativitásában, és a folytatásban nem megyünk bele őrült jelentekbe. Reméltük…

A hatodik rész felborított mindent, ha eddig azt hittük, hogy ésszerűen cselekedne, akkor ki kell, hogy ábrándítsak mindenkit. Itt mindenkinek elment az esze. A rész már egy látomással indít. Daniel nem tudja, hogy mi a valóság, meg van győződve róla, hogy a mexikói föld „szennyezett”, el van átkozva, és menniük kell innen. Celia, a házvezető egy boszorkány, és ha tovább maradnak, kárhozatra jutnak.

Celia időközben Nicket elküldi Luisért, akit a hajónál hagytak. A partiőrséggel heves vitába kerekedett. Sajnos nem tudták megmenteni már, így hátra hagyták. Nick megkeresi a zombit és elhozza Celianak. Celia nem tud elszakadni a szeretteitől, még úgy sem, hogy azok már nem emberek, bezáratja a többi járkáló közzé a fiát. Ez Daneilnek nem tetszik, csak tovább ront a helyzetén.

Travis üldözi Christ, aki nem akar apjával találkozni. A teljesen megzavarodott fiú még egy családot is megfenyeget, hogy megöli a gyereket, ha nem rázzák le Travist. Travis nem most jött le a falvédőről, átlát a hazugságon. Christ hiába próbálja meggyőzni, hogy jöjjön vissza vele a családhoz, a fiú nem akar.

Victor barátját szeretné eltemetni, de Daniel szerint, ha itt temeti el, akkor a barátja nem fog megnyugvást találni, és kísérteni fogja őt. Arra kéri Victort, hogy menjenek el innen, amilyen gyorsan csak tudnak. Később Victor el is megy, ott hagy mindenkit. Daniel látomásában a volt felesége tűnik fel. A teljesen összezavarodott férfi lányával szeretne menekülni, de a lány ellenkezik. A lány segítségére sietnek. A dulakodás közben Daniel egy pengével a szolgára támad, lefegyverzik és magánzárkát kap az öreg.

Madison megkéri Nicket, hogy keresse meg Travist és hozza vissza. Azonban a férj úgy dönt, inkább a fiával marad, aki nem akar visszamenni a farmra. Megkérik Nicket, hogy mondja azt, nem találta őket. Nick nem nagyon erőlteti, még az elválás előtt szerencsét kívánnak egymásnak, de ezzel véget is ért a társalgás.

Madison a farmon Celiával beszélget, próbál közelebb férkőzni az asszonyhoz. Celia megmutatja Madisonnak a rejtett helyet. Vesztére sajnos. Ugyanis Madison a nőt bezárja a szerettei közzé, „válj eggyé a szeretteiddel…” címszó alatt is mehetne. A sorozat színvonala hatalmasat esett. Nem lehet eldönteni, hogy ki jó és ki rossz benne. Ezzel a tettel is igazolták a főszereplők, nem biztos, hogy ők állnak a jó oldalon. Daniel kiszabadul a fogságából, s felesége keresésére indul. A férfi terve, felégessen minden gonoszt, köztük Celiát is. A ketrecet fellocsolja benzinnel, s leégeti az egész birtokot. Ezzel beteljesült az a tény, pusztítsunk el mindent. Victor visszajön a házhoz, hogy segítsen Madisonéknak. Nick a távolból már látja a mészárlást, hogy a család tönkre tette a birtokot, teljesen felégette. Nick sem szeretne a családdal tartani, inkább saját feje után meg – teljesen igazat adunk neki.

Végszó

A sorozat innen már nem fog tudni visszajönni. Hogy a folytatás miket hoz, jobb bele sem gondolni, mert szar eddig a második évad.

4.3

Történet

5.5/10

Karakterek

3.0/10

PRO

  • Nick az első évadhoz képest fejlődés
  • Victor észszérűssége

KONTRA

  • A csapat átlépett egy határt
  • A szereplők elfáradtak
  • Még a jót is tönkre teszik
Megosztás:
Cikk értékelése

Programtervező vagyok. Előző újságnál tech rovatom volt, de becsatlakoztak a filmek és sorozatok is, azóta pedig nem tudtam kiszeretni belőlük.