a
FőoldalKritikákKRITIKA: Fear the Walking Dead S02E05

KRITIKA: Fear the Walking Dead S02E05

Már-már azt hittem, hogy végre jó irányt vesz a sorozat, és láthatunk egy jó évadot, de csalódtam megint.

Ezzel az egy soros bevezetővel le is lőttem a poént, mert nem tudom felfogni, hogy mit csinálnak a sorozat készítői. Az első évad a maga módján jóra sikerült, nem hozta azt a színvonalat, amit a The Walking Dead beállított, de azt nem is lehet – bár ott is vannak gondok az utóbbi évadokkal -, de ezt akkor sem gondoltam volna.

A sorozat története nulla, a színészek idegesítők. Az ötödik részben végre kiszabadulnak, és elindulnak Mexikóba, hogy egy új életet kezdjenek. Vagyis ők azt gondolják, hogy jó lesz, és élnek boldogan. Lószart! Ennyire nem látják át a helyzetet, nem fogták még most sem fel, hogy a világ teljesen elpusztult, élet-halál harcot kell folytatni az életük végéig. Nincs már nyugalom a Földön. Az Abigailt visszafoglalták a „kalózoktól”, de drága árat fizettek. Travist és Aliciat is magukkal vitték, így valahogy most ki kéne szabadítani őket. Madison cserét ajánlj Connornak, a testvérét Travisért és Aliciáért. Bele is megy, gond nélkül, de ami ezután következik…

Connor öccsét megsebesítették, súlyos sérüléseket szerzett. Többen ápolják, próbálják életben tartani, hogy ne haljon meg. És ekkor jön Chris, aki egy elmezavarodott, őrült karaktert alakít, aki nem tud parancsolni az ölési kényszerének. Hideg vérrel fejbe lövi Connor öccsét. Reed, az öcs nem volt annyira rossz állapotban, hogy meghalt volna, bár ezt próbálja elhitetni mindenkivel Chris. Meghalt és átváltozott volna, meg kellett ölnie.

Az Abigail legénysége észnél van, Reed igaz, hogy meghalt, de még az átváltozás hasznukra válik – két lábon tud járni a zombi is. Travist közben Alicia és Frank kiszabadítja, és menekülőre fogják. A rész végére megmenekül a két fegyenc, újra együtt a csapat. Alicia hiába kéri Franket, hogy tartson velük, ő nem akar egy új életet kezdeni.

6

Cselekmények

6.0/10

Megvalósítás

7.0/10

Karakterek

5.0/10

PRO

  • Gyors események
  • Váratlan fordulatok

KONTRA

  • Chris botrányos elmeharca
  • Vontatott monológok
  • Még mindig a reményben bíznak
Megosztás:
Cikk értékelése

Programtervező vagyok. Előző újságnál tech rovatom volt, de becsatlakoztak a filmek és sorozatok is, azóta pedig nem tudtam kiszeretni belőlük.