Close


Közelgő események

Filmek

Kiszivárgott a Star Wars: The Last Jedi teaser leírása

Még szó nincs előzetestől, arra áprilisig várnunk kell, ám Mike Zeroh YouTuber egy újabb érdekes adással jelentkezett.

 • PublishedFebruary 15, 2017

Még szó nincs előzetestől, arra áprilisig várnunk kell, ám Mike Zeroh YouTuber egy újabb érdekes adással jelentkezett.

A Reddit-en már korábban is lehetett olvasni arról, hogy részletek láttak napvilágot a Star Wars 8 első teaseréből/traileréből, amit majd Orlando-i Star Wars Celebration-ön mutatnak be a nagyérdeműnek. Az információk egy névtelen forrástól származnak, aki a 4chan nevezetű geek oldalon publikálta a hírt.

A cikk hátralévő részében spoilerek lesznek!

 • A leírás szerint azzal indul majd a videó, hogy Finn (John Boyega) felébred rémálmából, teljesen meg van rémülve, tiszta csatak víz.
 • A következő jelenetben Poe Dameron (Oscar Isaac) jelenik meg az ajtóban, ami vélhetően egy hajó kabinajtó, és közli a hírt barátjával, hogy „valakik közelegnek”. Az előzetesből nem derül majd ki, hogy kiket jelent az „ők”, bár miután elmondja ezeket Poe a szoba elkezd remegni.
 • A Star Wars 8 előzetesében több jelenetet is láthatunk majd, köztük azt, melyben egy gyászoló tömeget látunk. Egy fekete ruhás férfi a tömegbe lő a jelenetben – állítólag Benicio Del Toro lesz. Zeroh elmondása szerint egy kisebb sivatagos holdon járunk, lehetséges, hogy a Jedha-n.
 • Az ezt követő jelenetben Finn-t és BB-8-et, valamint Kelly Marie Tran karakterét láthatjuk – vélhetően -, aki az Első Rendre emlékeztető ruhát visel. Egyelőre arról nincs szó, hogy kit fog majd alakítani a filmben, de ha helyesek az információk, akkor már az első előzetesben megláthatjuk ezt a titokzatos személyt.
 • A videóban állítólag szemtanúi lehetünk annak, miként a rohamosztagosok civilekre lőnek. Az előzetes egyik legizgalmasabb pillanata talán az lesz, mikor Leia (Carrie Fisher) vészjósló szavakkal közli, hogy: „Az árnyékuk egyre nagyobb lesz.” Ezt talán arra mondhatta a hercegnő, hogy Snoke Legfőbb vezér is megjelenik az előzetesben, kilép a sötétségből. A hírek szerint Snoke-ot nem számítógépekkel fognak életre kelteni a filmben. Zeroh itt arra is tett utalást, hogy sokkal jobban festett a titokzatos sötét személy, mint Az ébredő Erőben.
 • Sokat találgattak arról, hogy Snoke-ot miként is kell elképzelni, magas személyként, vagy Yoda-hoz hasonló törpefiguraként, de a trailerből világossá válik, hogy nem voltak véletlenek hetedik részben látott gigászi méretek.
 • Az egyik jelenetben Snoke odaszól majd Hux-hoz (Domhnall Gleeson), hogy életben van még, mire Hux csak annyit felel, „alig”. Felmerül tehát a kérdés, hogy ki után érdeklődik a Legfőbb vezér. Valami családi drámával kell számolni a Star Wars: The Last Jedi-ban, hiszen Snoke a következőt válaszolja: „Jó, itt az ideje egy kis családi összejövetelnek.”
 • A következő jelenetben azt láthatjuk majd, ahogy Finn Leiahoz és a tanácsadókhoz beszél, s közli, hogy „visszajöttek”. Ez azonban csöppet sem lepte meg a tábornokot, emiatt kissé értetlenül áll az egykori rohamosztagos. Finn megkérdezi, hogy honnan tudta, mire Leia a következőt válaszolja: „Éreztem.”
 • A trailer egy másik izgalmas momentuma, mikor a rohamosztagosok jelentik parancsnokuknak, Phasma-nak (Gwendoline Christie), hogy jedikkel találkoztak.
 • A következő pillanatban egy jellegzetes hangot hallunk majd, és megpillantunk egy fénykardot, méghozzá egy kék nyalábút Phasma sisakja felett. Nem derül ki a jelenetből, hogy ki tartja oda a fénykardot.
 • Az állítólagos előzetes egy másik figyelmeztetéssel ér véget, ezúttal a rég elveszettnek hitt jedi mester, Luke Skywalker (Mark Hamill) tesz vészjósló kijelentést: „Minden odavész velünk együtt.” Állítólag csak a hangját hallhatjuk majd az előzetesben, de azt is vélni lehet, hogy sem Rey-t, sem Kylo Ren-t nem láthatjuk az előzetesben.

A Star Wars: The Last Jedi bemutatója 2017. december 14-én lesz Magyarországon.

star-wars-hungary

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.