Wide Screen
Image default
Filmek

A kirúgásról beszélt Phil Lord és Chris Miller a Han Solo-film két rendezője

A Solo: Egy Star Wars történet spin-off egykori két rendezője, Phil Lord és Chris Miller beszélt távozásukról.

Júniusban jött a nagy bejelentés, a Lucasfilm kreatív különbségekre hivatkozva menesztette Phil Lord és Chris Miller rendezőpárost, és helyüket a rutinos Ron Howard vette át, aki időközben már le- újraforgatta a második antológiafilmet, amit a Solo: Egy Star Wars történetre keresztelt a Disney.

Kathleen Kennedy júniusban a hivatalos nyilatkozatban így fogalmazott:

Phil Lord és Christopher Miller tehetséges filmkészítők, akiknek hihetetlen stábot sikerült összegyűjteniük, de világossá vált, hogy mások a kreatív nézeteink a filmet illetően, és úgy döntöttünk, hogy elválnak útjaink. Hamarosan bejelentjük az új rendezőt.

A Lucasfilm hivatalos sajtóközleménye után a két rendezőt is megszólaltatták, akik elmondták, hogy tényleg kreatív különbségről volt szó:

Sajnos a mi elképzelésünk és a folyamatok nem egyeztek a partner elképzelésével a projektben. Általában rajongunk a „kreatív különbségek” kifejezésért, de most egyszer ez a klisé igaz. Nagyon büszkék vagyunk a csapat csodálatos és világraszóló munkájára.

Az MTV két hete egy sajtórendezvényen faggatta Lordot és Millert, hogy miért kellett otthagyniuk a Han Solo-filmet. Phil Lord a következőket mondta:

A film forgatása csodálatos élmény volt. Nekünk volt a leghihetetlenebb színészgárdánk és csapatunk. Ami a távozásunkat illeti, én úgy gondolom, hogy mindenkit nagyon jó szándékok vezettek, és a filmezéshez való hozzáállásunk más volt, mint nekik. Áthidalhatatlannak tűnt a szakadék, és ez túl nagy feladatnak bizonyult. Néha az emberek szakítanak, és ez tényleg nagyon szomorú és kiábrándító, de megtörtént. Sok mindent tanultunk munkatársainktól, és jobb rendezőkké váltunk ettől. Igazán büszkék vagyunk arra a munkára, amit csináltunk a filmmel, és a legjobbakat kívánjuk mindenkinek.

Chris Miller csak viccelődött nyilatkozatában:

Szuperül vagyunk, remekül érezzük magunk. Most is nagyon részegek vagyunk. Ahogy Phil is mondta, nagyszerű kapcsolatot sikerült kialakítani a sztárgárdával és a csapattal. Miután megtartottuk a régóta tervezett nyaralásunkat, visszatértünk, most pedig éppen A Lego-kaland folytatását írjuk és készítjük elő, de dolgozunk a Miles Morales animációs Pókember-rajzfilmen is.

Újat nem tudtunk meg a rendezőktől, csak azt ismételték meg, amit egyszer már hallottunk tőlük a nyár elején, de az mégis árulkodó lehet, hogy Ron Howard nagyjából a film 80%-kát vette újra. Bár itt megjegyeznénk, hogy gondot az jelentette, hogy Lord és Miller nem tartotta magát a Lawrence és Jon Kasdan forgatókönyvéhez, és inkább improvizációt kértek a színészektől, de ez nem tetszett sem a szkript írójának, sem Kathleen Kennedy producernek.

A Solo: Egy Star Wars történet filmet jelen állás szerint 2018. május 24-én mutatják be a hazai mozikban.

Még több a témában...

A Lucasfilm bejelentette a következő Star Wars korszakot

Kévés Bence Mihály

Kathleen Kennedy megerősítette, hogy Harrison Forddal közösen készítik az Indiana Jones 5. részt

Kévés Bence Mihály

Kathleen Kennedy szerint egy női rendezőnek kell rendezni az egyik új Star Wars-filmet

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon