x
Filmek

A kirúgásról beszélt Phil Lord és Chris Miller a Han Solo-film két rendezője

A Solo: Egy Star Wars történet spin-off egykori két rendezője, Phil Lord és Chris Miller beszélt távozásukról.

A kirúgásról beszélt Phil Lord és Chris Miller a Han Solo-film két rendezője
  • Publishednovember 23, 2017

A Solo: Egy Star Wars történet spin-off egykori két rendezője, Phil Lord és Chris Miller beszélt távozásukról.

Júniusban jött a nagy bejelentés, a Lucasfilm kreatív különbségekre hivatkozva menesztette Phil Lord és Chris Miller rendezőpárost, és helyüket a rutinos Ron Howard vette át, aki időközben már le- újraforgatta a második antológiafilmet, amit a Solo: Egy Star Wars történetre keresztelt a Disney.

Kathleen Kennedy júniusban a hivatalos nyilatkozatban így fogalmazott:

Phil Lord és Christopher Miller tehetséges filmkészítők, akiknek hihetetlen stábot sikerült összegyűjteniük, de világossá vált, hogy mások a kreatív nézeteink a filmet illetően, és úgy döntöttünk, hogy elválnak útjaink. Hamarosan bejelentjük az új rendezőt.

A Lucasfilm hivatalos sajtóközleménye után a két rendezőt is megszólaltatták, akik elmondták, hogy tényleg kreatív különbségről volt szó:

Sajnos a mi elképzelésünk és a folyamatok nem egyeztek a partner elképzelésével a projektben. Általában rajongunk a „kreatív különbségek” kifejezésért, de most egyszer ez a klisé igaz. Nagyon büszkék vagyunk a csapat csodálatos és világraszóló munkájára.

Az MTV két hete egy sajtórendezvényen faggatta Lordot és Millert, hogy miért kellett otthagyniuk a Han Solo-filmet. Phil Lord a következőket mondta:

A film forgatása csodálatos élmény volt. Nekünk volt a leghihetetlenebb színészgárdánk és csapatunk. Ami a távozásunkat illeti, én úgy gondolom, hogy mindenkit nagyon jó szándékok vezettek, és a filmezéshez való hozzáállásunk más volt, mint nekik. Áthidalhatatlannak tűnt a szakadék, és ez túl nagy feladatnak bizonyult. Néha az emberek szakítanak, és ez tényleg nagyon szomorú és kiábrándító, de megtörtént. Sok mindent tanultunk munkatársainktól, és jobb rendezőkké váltunk ettől. Igazán büszkék vagyunk arra a munkára, amit csináltunk a filmmel, és a legjobbakat kívánjuk mindenkinek.

Chris Miller csak viccelődött nyilatkozatában:

Szuperül vagyunk, remekül érezzük magunk. Most is nagyon részegek vagyunk. Ahogy Phil is mondta, nagyszerű kapcsolatot sikerült kialakítani a sztárgárdával és a csapattal. Miután megtartottuk a régóta tervezett nyaralásunkat, visszatértünk, most pedig éppen A Lego-kaland folytatását írjuk és készítjük elő, de dolgozunk a Miles Morales animációs Pókember-rajzfilmen is.

Újat nem tudtunk meg a rendezőktől, csak azt ismételték meg, amit egyszer már hallottunk tőlük a nyár elején, de az mégis árulkodó lehet, hogy Ron Howard nagyjából a film 80%-kát vette újra. Bár itt megjegyeznénk, hogy gondot az jelentette, hogy Lord és Miller nem tartotta magát a Lawrence és Jon Kasdan forgatókönyvéhez, és inkább improvizációt kértek a színészektől, de ez nem tetszett sem a szkript írójának, sem Kathleen Kennedy producernek.

A Solo: Egy Star Wars történet filmet jelen állás szerint 2018. május 24-én mutatják be a hazai mozikban.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.