x
Filmek

Kathleen Kennedy beszélt a Star Wars filmek jövőjéről

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisból tavaly visszatért a LucasFilm a Star Wars: Az ébredő Erő hetedik részével.

Kathleen Kennedy beszélt a Star Wars filmek jövőjéről
  • Publishednovember 23, 2016

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisból tavaly visszatért a Lucasfilm a Star Wars: Az ébredő Erő hetedik részével

Szerencsére a stúdió nem áll le a következő években sem, minden évben kiadnak majd egy Star Wars-filmet egészen 2019-ig. Tavaly mutatta be a Disney és Lucasfilm a franchise következő részét, az Ébredő Erőt, idén viszont érkezik az első önálló film, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet spin-off, azaz mellékágon futó kaland.

Már csak néhány hét választ el bennünket, hogy láthassuk a zsiványok kalandját a moziban, ugyanis december 15-én berobbannak a magyar mozikba, hogy ellopják a Halálcsillag tervrajzát, és ezzel meghiúsítsák a Birodalom halálos fegyverének megépítését. A stúdió korábban ismertette azt is, hogy mely filmekkel és mikor találkozhatunk a mozik műsorán. Az idei Zsivány Egyest 2017. december 15-én a Star Wars: Episode VIII követi, majd a fő saga-t a második spin-off, az egyelőre név nélkül szereplő Han Solo: A Star Wars Story film 2018. május 25-én, míg a Star Wars: Episode IX valamikor 2019. májusában kerül bemutatásra. De vajon mi lesz utána? Tudjuk, hogy lesz egy harmadik spin-off is, amiről sokáig azt lehetett olvasni, hogy Boba Fettről fog szólni, amit most az elnökasszony meg is erősített.

Az Entertainment Weekly beszélgetett a Lucasfilm elnökével, Kathleen Kennedy-vel, ahol a következőket mondta el az elnöknő:

Jelenleg is folynak erről beszélgetések. Meg kell, hogy mondjam, elképzelhető, hogy csak önálló filmeket tudnánk gyártani? Hát persze, de erről nem tudok többet mondani. Keressük az összes lehetőséget. Már sokat beszéltünk a filmekről, vannak elképzeléseink, és azt tervezzük, hogy januárban leülünk átbeszélni a dolgokat, hiszen tavaly megjelent Az ébredő Erő, idén mutatjuk be a Zsivány Egyest, és az Episode VIII forgatásával is elkészültünk. Elég információ birtokában vagyunk, hogy hátradőljünk egy kicsit, és elgondolkodjunk azon, hogy merre is tovább. Újabb és újabb dolgokat fedezünk fel, melyekkel esetleg érdemes foglalkozni.

Az interjúban Kennedy a korábbi pletykákat is megerősítette, hogy a harmadik spin-offban valóban a hírhedt fejvadász történetét, Boba Fettet szerették volna bemutatni. Josh Trank-et állították a projektre, őt kérték fel, mint rendezőt, és az EW riportjából az is kiderült, hogy már annyira közel álltak a bejelentéshez, hogy egy teasert is készítettek, amit a Star Wars Celebration 2015-ön szerettek volna megmutatni, ám végül elvetettek. Még meg kell várni a választ arra a kérdésre, hogy a filmet a Sarlacc vermébe dobták, és teljesen kukázták, vagy a jövőben elkészülhet a várva-várt Boba Fett spin-off.

A Disney korábban elmondta, hogy 2020 után sem állnak le Star Wars filmekkel, így garantáltan sok-sok alkalmunk lesz ellátogatni a messzi-messzi galaxisba, de hogy milyen történetek születnek, az még a jövő zenéje.

star-wars-hungary

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.