x
Filmek

Jelentések szerint a Star Wars 9 már 2017 tavaszán forog

A Star Wars 9 forgatásáról és bemutatójáról megérkeztek az első hírek. Már jövőre foroghat, és tavaszi bemutatót kap?

Jelentések szerint a Star Wars 9 már 2017 tavaszán forog
  • Publisheddecember 6, 2016

A Star Wars 9 forgatásáról és bemutatójáról megérkeztek az első hírek. Már jövőre foroghat, és tavaszi bemutatót kap?

Ha a most napvilágot látott pletykáknak hihetünk, akkor a Lucasfilm nem vár túl sokat, és máris elkezdik forgatni a Star Wars: Episode IX-et, ugyanis a legújabb pletykák szerint már tavasszal forgatni kezdik a kilencedik epizódot, melyet ismét a londoni Pinewood Studiosban fogják felvenni, ahol Az ébredő Erőt, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet és a Star Wars: Espisode VIII is forgott. Ha igaz a hír, akkor a film munkálatai már 2 évvel a premier előtt elkezdődnek, hiszen a tervek szerint 2019. május 23-án fogják bemutatni az új trilógia záróepizódját.

Bár a bemutatót sem a Disney, sem pedig a Lucasfilm nem erősítette meg, nem jelentette be, hogy melyik napon készülnek piacra dobni Colin Trevorrow Csillagok háborúja filmjét, addig az On Location Vactions forrása azt állítják, hogy 2019. május 23-án fog érkezni Rey és Finn befejező epizódja. Hangsúlyozzuk, hogy ez nem hivatalos, és benne van a pakliban, hogy a stúdió még változtat ezen, és decemberi napot választ az eseményre, ahogy tette azt Az ébredő Erő (2015. december 18.), a Zsivány Egyes (2016. december 16.), valamint az Espisode VIII (2017. december 15.) filmek esetén is.

Érdemes megjegyezni azonban, hogy a stúdió a második spin-offot, a Han Solo: A Star Wars Story-t tavasszal, vagyis 2018. május 25-én készül bemutatni, mely valójában a 41. évfordulója az első Star Wars résznek, az Egy új reménynek, amit 1977. május 25-én mutattak be a mozikban. Ha a forgatás valóban kezdetét veszi tavasszal, akkor jó eséllyel a Lucasfilm tartja majd a májusi premiert, azonban sem a kezdőidőpont, sem a film bemutatója egyelőre nem ismert, várjuk a hivatalos közleményt.

Augusztusban érkeztek az első hírek az Episode IX-ről, mikor Luke Skywalkert alakító színész, Mark Hamill feltöltött Twitter-re egy olyan videót, melyben jedi szakállától szabadul meg, de a videó annak apropóján készült, hogy a Star Wars 8 forgatása befejeződött, s elárulta, hogy Luke visszatér majd a kilencedik részben is. A történetből semmit sem erősítettek meg, de Colin Trevorrow az Episode IX rendezője megnyugtatta a rajongókat, hogy a befejezőrész minden kérdést megválaszol majd, köztük Rey eredetét is.

Múlt hónapban arról is beszélt a rendező, hogy a 65 mm-es Kodak filmre fogja rögzíteni a filmet a jobb élmény miatt, valamint tervei között van az is, hogy a film űrben játszodó jeleneteit ténylegesen a világűrben és IMAX kamerákkal rögzítsék. Állítólag a Kodak már fel is vette a kapcsolatot az Egyesült Királyságban található leányvállalatával, hogy használjanak ki minden lehetőséget. Mind J.J. Abrams, mind pedig Rian Johnson 35 mm-es Kodak filmet használt a forgatás során, addig az Episode IX fog bírni minden idők leggazdagabb látványvilágával a Star Wars univerzumban.

star-wars-hungary

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.