James Gunn senkit sem támaszt fel A galaxis őrzőiben

Sokakat elszomorított a rendező, mert a rajongók titkon reménykedtek benne, hogy talán Yondu visszatér A galaxis őrzői vol. 3.-ban.

Sokakat elszomorított a rendező, mert a rajongók titkon reménykedtek benne, hogy talán Yondu visszatér A galaxis őrzői vol. 3.-ban.

James Gunn rendező egy Facebook bejegyzésben adott választ arra, hogy esetleg a harmadik részben feltámasztja-e Yondut, miután a karakter életét vesztette a második részben. Bár a képregények világában nem ritka, hogy egy korábban elbúcsúzott karakterrel újból találkozunk, de Gunn nem kíván élni ezzel a lehetőséggel, aki egyszer meghalt, az úgy is marad a trilógiában – fogalmazott az Őrzők rendezője.

Akik már látták a második részt, azoknak ismerős lehet a képsor, mikor a film végén Yondu Udonta (Michael Rooker) átadta oxigénmaszkját a fogadott fiának, Űrlordnak (Chris Pratt), akit ezzel, és lényegében az egész galaxist megmentette. Sok rajongó fellázadt Gunn azon döntésén, hogy miért pont Yondu-t, az Őrzők egyik szórakoztató figuráját kellett megölni, mire röviden annyi válasz született: csak így tudták elérni a film valódi mondanivalóját. A második rész központi témája a család, éppen ezért Yondu áldozata nem volt hiábavaló, és a készítők ezzel szerették volna hangsúlyozni, hogy néha erősebb kötődés van egy barát iránt, mint a család más tagjához.

James Gunn megerősítette, hogy a harmadik részben nem változtatja meg döntését, és nem hozza vissza a halálból Yondut:

Bár a lehetőség mindig fennáll, hogy lássuk Yondut egy visszaemlékezésben, vagy egy előzményben, de személy szerint sosem fogom visszahozni őt a halálból, mert ezzel érvényét vesztené önfeláldozása, és az apa-fia szeretet, amely engem és a világon mindenkit annyira megérintett. Éppen az önfeláldozás az egyik oka annak, hogy Yondu lett a második rész legnépszerűbb karaktere, és már a gondolatától is rosszul vagyok, hogy visszahozzuk őt a harmadik vagy negyedik, esetleg valamelyik Netflixes sorozatban, azért mert sok Funko Pops figurát sikerült eladnunk vele. Mint mondottam, utálok rágondolni, és soha sem fogom megtenni.

Gunn elárulta azt is, hogy az első részben Groot esete más volt, hiszen a karakternek nincsenek emlékei, és sokkal, sokkal butább is.

A galaxis őrzi vol. 3. tervezett bemutatója 2020 tavaszára várható.

dc-es-marvel-univerzum

Total
0
Shares
Previous Article

KRITIKA: Egyenesen át

Next Article

Már egészen biztosan nem készül el a Szex és New York 3.

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!