Főoldal Filmek [2. rész] Izgalmas spoiler leírások jelentek meg a Star Wars: Az utolsó Jedikhez
Filmek

[2. rész] Izgalmas spoiler leírások jelentek meg a Star Wars: Az utolsó Jedikhez

A 4Chan fórumon eddig nem közölt információk jelentek meg a Star Wars: Az utolsó Jedikről.

732

A 4Chan fórumon eddig nem közölt információk jelentek meg a Star Wars: Az utolsó Jedikről.

A most nyilvánosságra hozott információk állítólag a Lucasfilm marketing osztályának egy belső dolgozójától származnak, de azért ezeket a kinyilatkoztatásokat mindig kezeljük fenntartásokkal.

A cikk következő részében spoiler-gyanús elemek lesznek.

Mikor Luke találkozik Reyjel, elmondja a lánynak, hogy az Erő vezette útját. A mester feltárja Reynek, hogy szülei féltek a képességeitől. Az egyik jelenetből az is kiderül, hogy Rey az Erő szülöttje, és azért „tért vissza”, hogy egyensúlyt teremtsen. Luke ugyan elvállalja kitanítását, de csak azzal a feltétellel, miután legyőzték Snoke legfőbb vezért, nem használja többet fénykardját, és nem követi tovább a Jedi rendet.

Lukenak és Reynek lesz egy közös meditációs jelenete, ahol Rey szó szerint átsétál egy fénysugáron, képes irányítani körülötte a tárgyakat. Luke úgy véli, Rey még Yoda mesteren is túltesz, erősebb lesz. Rey erre csak annyit felel: Ki az a Yoda?

Luke hasonlóan próbára teszi majd Reyt a filmben, ahogy tették vele A Birodalom visszavágban. Skywalker mindent elkövet annak érdekében, hogy felébressze a lányban rejlő óriási Erőt.

Az utolsó Jedi mester le akar számolni Snoke-kal, mert nem nézi jó szemmel azt, amit Snoke tett a fiatal Ben Soloval / Kylo Rennel, ennél fogva mindent elkövet azért, hogy összes tudását átadja padawanjának, hogy erősebbé váljon, és hogy legyőzhesse Snoke-ot. Kapunk egy flashback részt Anakinnal, mikor elpusztítják Luke iskoláját. „Nem akarlak megölni… de életed a kezemben van.” – mondja Luke Kylo Rennek a jelenetben. A jelenetből azt is megtudjuk, hogy Luke tisztában volt azzal, hogy valaki érkezni fog, aki majd egyensúlyt teremt. Száműzetése alatt pedig végig arra kereste a választ, hogy a Jedik miért buknak el folyton. Luke az Erő segítségével „hibernálta” R2-D2-öt, hogy csak akkor ébredjen fel a kis droid, mikor megtalálták azt a bizonyos személyt [Rey]. Rey meditációja alatt érzéseiről beszél a mesternek, hiányolja barátait és a történteket beszélik meg.

Yoda egyetért Reyjel, hogy régen a Jedik mennyire bizakodók voltak, de ez nem jelenti azt, hogy a Sötét oldal vagy valami hasonló a helyes út.

Kylo Ren ideje nagy részét Snoke társaságában tölti, aki a hetedik rész óta megtört, még nagyapja rajongásával is felhagy picit, de azért bízik abban, hogy találkozik Vader szellemével. Csöppet sem érdekli Snoke legfőbb vezér.

Finn egy hajón ébred fel, ami nem sokkal később megsemmisül a filmben. Leia arra kéri a fiút, hogy keresse meg Snoke gyengeségét, mert korábban már valaki mesélt arról, hogy információi vannak arról, miként lehet elpusztítani a Legfőbb vezért. Az információkért egy ismeretlen új bolygóra utaznak, ahol nem igazán kedvelik a Tábornokot.

A robbanás után Poenak sikerül elhagynia a hajót Leiaval és a megmaradt Ellenállók csapatával. A film nagyobb része azzal fog telni, hogy Leia, Finn és Poe keresik a megoldást, miként vethetnek véget a harcoknak, mialatt az Első Rend folyamatosan foglyokat ejt.

A csapat találkozik Holdoval (Laura Dern), aki szövetségre szeretne lépni az Első Renddel, de ezt Leia erősen bírálja, és rossz ötletnek tartja. Időközben titokban Poe-t elküldi, hogy szabadítsa ki a fogjul ejtett Ellenállókat.

Finn, Snoke felkutatására indul a vezér ismert tartózkodási helyére, de hősünket meglepi az, amit a bolygón lát. Egy kripta fogadja Finnt, ami úszik a pompában. Itt válik világossá, hogy Snoke emberöltők óta váltogatta testét, több formában is jelen volt már, de még senki sem élte meg születését. Finn Rose-zal és Zenn-nel menekül a bolygóról, miután megtalálták az elrabolt Ellenállókat, akik közülük néhányan már átálltak az Első Rendhez.

Hogy mi igaz a most leírtakból, majd csak decemberben tudjuk meg, mikor beülünk Az utolsó Jedik mozira. Ha esetleg lemaradtál az első részről, akkor a második lapon megtalálod a reggeli írásunkat.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

A Die Hard mintájára Daisy Ridley terroristákkal harcol London legnagyobb felhőkarcolóján

Daisy Ridley leforgatta következő filmjét, amelyben terroristákkal harcol.

Star Wars: The Acolyte
Filmek

A Star Wars: The Acolyte állítólag megcélozta a nyári megjelenést

A The Acolyte az utóbbi évek legjobban várt Star Wars-sorozata.

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

A Marvel’s Spider-Man lett minden idők legsikeresebb szuperhősös játéka

A Disney vezérigazgatója ismertette a videójátékos eredményeket és terveket.