Hétpecsétes titok a Trónok harca eposz lezáró fejezete

Idő előtt még a szereplők sem kapják meg a forgatókönyvet, de az is lehet hogy egyáltalán nem jut el hozzájuk.

Idő előtt még a szereplők sem kapják meg a forgatókönyvet, de az is lehet hogy egyáltalán nem jut el hozzájuk.

Néhány szereplőnek csodával határos módon sikerült túlélnie az eddigi hét évadot (mi sem értjük hogyan), de ennek ellenére az őket alakító színészek sem fogják nálunk sokkal hamarabb megtudni, mi is várható a mindent lezáró utolsó évadban.

A Jaime Lannistert alakító Nikolaj Coster-Waldau a Skavlan nevű svéd-norvég televíziós műsorban tett nyilatkozatában kifejtette, hogy még a színészek sem fogják megkapni a forgatókönyvet a forgatás megkezdése előtt. Erre valószínűleg azért kerül sor, mert a közelmúltban több esetben is kiszivárgott a fantasy cselekménye, például idén augusztusban valaki “Mr Smith” álnéven konkrétan nyilvánosságra hozta az aktuális évad teljes tartalmát.

Az utóbbi években a színészek emailben kapták meg a forgatókönyveket, de Coster-Waldau nyilatkozata alapján most még csak hasonlóra sem számíthatnak, hiszen állítólag megfelelően biztosított fülhallgatók segítségével a forgatás helyszínén fogják megkapni az éppen aktuális szövegüket, jelenetről-jelenetre. Agyrém…

Ezzel szemben a Ser Davost alakító Liam Cunningham az IGN-nek adott interjújában azt mondta, hogy kételkedik a Coster-Waldau által mondottakban, hiszen ő már megkapta az utolsó hat rész szkriptjét, csupán “nem tudja kinyitni, biztonsági okokból”.

Az HBO részéről nem ez lenne az első furcsa húzás, hogy titokban tartsák a végkifejletet. Az előző hónapban például azt találták ki, hogy több kamu verziót is készítenek majd, azért hogy a szivárogtatók se tudják kitalálni melyik is a valós. Működni működhet, de mindenképpen ez tűnik a legkevésbé költséghatékony védekezésnek.

A televíziós sorozatok esetében egyre gyakrabban kell ilyen és ehhez hasonló “tikosszolgálati” módszereket alkalmazniuk a készítőknek, hogy megvédjék a történetüket. Idén a Twin Peaks esetében például olyan szövegkönyveket küldtek körbe a színészeknek, ahol csak a saját soraikat kapták meg utalással a partnerük lehetséges reakcióira.

Ti mit gondoltok melyik verzió lehet a valós, melyik az elterelés része és melyik csupán trollkodás? De ami még ennél is fontosabb: valaha is megtudjuk mit tett Podrick a lányokkal?

Total
0
Shares
Previous Article

Nincs több halasztás, 2019 februárjában érkezik a Gambit

Next Article

A 3. fázissal felbomlik a Marvel Moziverzum? Nem lesz 4. fázis?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!