x
Close


Közelgő események

Filmek

Gareth Edwards megerősítette, hogy a Zsivány Egyes új nyitányt kap

Gareth Edwards rendező megerősítette, hogy a Zsivány Egyesben elmarad a legendás beúszó szöveg.

Gareth Edwards megerősítette, hogy a Zsivány Egyes új nyitányt kap
  • Publisheddecember 3, 2016

Gareth Edwards rendező megerősítette, hogy a Zsivány Egyesben elmarad a legendás beúszó szöveg.

Gareth Edwards az első antológia film rendezője elárulta, hogy filmje szakít a hagyományokkal, és a film nem a jól ismert Star Wars-os végtelen űrbe kúszó szöveggel indít, hanem egészen mással. Ez nem érte újként a rajongókat, hiszen nyár eleje óta lehet hallani erről, hogy a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet nem csak a Skywalkerek családjában, de a nyitóképben is különbséget mutat az eredeti franchisehoz képest.

A francia TF1 weboldalon jelent meg egy interjú, amit a rendezővel készítettek, és melynek híre most hozzánk is elért. A rendező nyilatkozatából megtudtuk, hogy azért született ilyen döntés, hogy a spin-off részt meg lehessen különböztetni a Star Wars fő szágájától, hiszen ez a rész 15 évvel a Star Wars: A Sith-ek bosszúja és a Star Wars: Egy új remény között fog játszódni – utóbbi előtt 10 perccel ér majd véget.

Itt nincs nyitószöveg, de lesz egy prológus a film elején, ami visszarepít minket 15 évvel korábbra, a film cselekményének kezdetére, mely bemutatja azt, miként vette kezdetét a háború. A Zsivány Egyes nagyon más lesz a szága többi részéhez képest.

A rendezőt más aspektusból is vizsgáztatták, és próbáltak több kérdésre is választ kapni. Tudjuk, hogy a film több szempontban is szorosan kapcsolódik az Egy új remény epizódhoz, melyben Darth Vader Leia hercegnő hajóján keresi az ellopott tervrajzokat, de esetleg ez azt is jelenti, hogy a hercegnő és R2-D2 is feltűnik majd a filmben? Erre csak a következőt válaszolta Edwards:

Nem akarom lelőni a poént.

Nem csak azért maradandó a sárga szöveg, mely összefoglalja az epizód plotját, hanem azért is, mert közben John Williams zeneszerző művét hallhatjuk. Williams-szel legutóbb tavaly bemutatott Az ébredő Erő hetedik epizódban találkozhattunk, ám a Zsivány Egyes ebben is különleges lesz, hiszen itt nem az élő legenda kórusának muzsikája csendül majd fel. Ebből fakadóan a legnagyobb rajongók aggodalmukat is fejezték ki, s talán nem alaptalanok a félelmek, hiszen a napokban derült ki, hogy Michael Giacchinonak mindössze négy hete volt, hogy megírja, és felvegye a Zsivány Egyes dalokat. Persze ez még nem jelent semmit, mert több nagy kasszasikernél is helyt állt már, legutóbb éppen a Doctor Strangenél bizonyított, de dolgozott a Star Trek: Mindenen túl részen is, és most a Pókember: Hazatérés filmen fog dolgozni.

star-wars-hungary

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.