Wide Screen
Image default
BRÉKING Filmek

[FRISSÍTVE] A magyar címét is megkapta a The Last Jedi

Januárban a Disney és Lucasfilm hivatalosan is bejelentette, hogy milyen néven láthatjuk idén decemberben a Star Wars 8-at: The Last Jedi.

Időközben a hazai forgalmazó, a Fórum Hungary is leleplezte a hivatalos magyar címet, ami Az utolsó Jedi névre hallgat. Így tehát az következett be, hogy míg a külföldi mozik többes számban mutatják be a filmet, itthon be kell érnünk egy Jedi-vel.

Eredeti cikk

Rögtön azután, hogy leleplezték az Episode VIII címét, arról kezdtek el vitázni a rajongók, hogy kire, esetleg kikre utalhat, ugyanis az angolban a Jedi szónak nincs többes száma, pont úgy jelenthet egyes- mint többes számot. Nos, nagyon úgy fest, hogy egy váratlan forrás időközben meg is válaszolta nekünk a fenti kérdést – németre fordították, és rögtön fény derült a Jedi szó értelmére.

A német IGN oldalon jelent meg egy cikk, melyben bemutatták a Star Wars: The Last Jedi német fordítását is, melyből azonnal kiderült, hogy a Jedit többes számban kell értenünk. Németül a film így szól: Die Letzten Jedi, ami annyit tesz, hogy Az utolsó Jedik, többes számban – egyes számban a Der Letzte Jedi nevet kapta volna.

Időközben egy másik spanyol forrás is megerősítette, hogy több Jedi-t jelent a Star Wars 8 címe, és ezt tekinthetjük hivatalos döntésnek. Habár korábban egy brazil fordításban egyes számban lehetett olvasni a Jedi-t, – a tweetet a stúdió kérésére törölték – , de valószínűsíthető, hogy mind a német, mind a spanyol forrás hiteles. Most már csak az a kérdés, hogy kik lesznek a Jedik? Legtöbben Rey-re (Daisy Ridley) és Luke-ra (Mark Hamill) fogadnának, de az sem elképzelhetetlen, hogy Kylo Ren (Adam Driver) otthagyja a Sötét oldalt.

Spanyol fordítás:

Olasz fordítás:

Francia fordítás:

Nektek hogy tetszik a Star Wars 8 filmcíme?

star-wars-hungary

Még több a témában...

Boba Fett lehetett volna a Star Wars 1313 főszereplője

Sinka Tamás

Néhány ismerős arc visszatérésére számíthatunk a Cassian Andor-sorozatban

Kévés Bence Mihály

Cassian Andor előzménysorozata egy vérbeli kémthriller lesz

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon