Folytatódik a Han Solo-film kálváriája

Újabb botrány van kibontakozóban a Star Wars univerzumában, források azt állítják, hogy a Han Solo antológiafilm főszereplőjével is komoly gondok vannak.

Újabb botrány van kibontakozóban a Star Wars univerzumában, források azt állítják, hogy a Han Solo antológiafilm főszereplőjével is komoly gondok vannak.

Még fel sem eszméltünk abból a sokkból, hogy a Lucasfilm menesztette a Han Solo spin-off két rendezőjét, máris újabb problémák láttak napvilágot, miszerint a stúdió a vágótól is megvált a forgatás alatt, illetve Alden Ehrenreich játékával sincsenek megelégedve, ezért egy színész mentort kértek mellé, aki felügyeli a munkáját.

A The Hollywood Reporter részletes jelentése szerint a problémák június közepén tetőztek, amikor a Phil Lord és Chris Miller a fél napot azzal töltötték el, hogy az Ezeréves Sólyom pilótafülkéjét megépítsék, majd délután 1-kor kezdtek csak neki a forgatásnak. Ezenfelül 2-3 beállítással dolgoztak egész nap, szemben Kathleen Kennedy kérésével, aki 12-15 beállítást is elvárt a direktoroktól. (Ez konkrétan azt jelenti, hogy több variációban is elhelyezik a kamerákat.) A forrás arra is rávilágított, hogy a folyamat túl lassú volt, és a kamerabeállítások hiánya a vágók munkáit sem segítette.

A THR arról is írt, hogy Kennedy már korábban is elégedetlen volt a két rendezővel, így Lawrence Kasdan forgatókönyvírót és vezető producert kérte fel, hogy felügyelje, és másodrendezőként mindennap legyen ott a forgatáson. Eközben a rendezők úgy érezték, hogy „nulla kreatív szabadságot” kapnak, valamint, hogy „szélsőséges korlátok között dolgoznak”, illetve „a kezdetektől nem kaptak elég időt az egyes jelenetekhez”; mindez ahhoz vezetett, hogy június 20-án a stúdió megvált két rendezőjétől, és Ron Howardra bízták a befejezést. Kennedy érezte, hogy mekkora súlya lesz tettének, és az egész világ ezen fog csámcsogni, elvégre mégis csak egy Csillagok háborúja filmről van szó. Az elnök elmondta, hogy kezdetektől fogva segíteni próbálta Phil Lord és Chris Miller munkáját, ahogy tette azt a szintén zavaros Zsivány Egyesnél – Tony Gilroyt kérte fel, hogy felügyelje, és segítse Gareth Edwards munkáját -, de Lord és Miller kevésbé volt együttműködő Kasdannel, mint a szakmában még újoncnak számító Edwards.

Bennfentes források azt állítják, hogy vitathatatlan Miller és Lord tehetsége – ezt igazolni tudjuk mi is -, de fontos kiemelni, hogy ez lett volna első igazán nagy filmjük, a korábbi alkotások eltörpültek a Han Solo-film mellett. A források szerint a két rendező túlzottan is ragaszkodott korábbi szokásaikhoz, az improvizáláshoz, amivel olyan jól bántak a vígjátékoknál, de egy száz fős stáb mögött az efféle stílus már nem működött, akik várják az instrukciókat.

Lord és Miller elmondták a szakítás után, hogy javarészt improvizáltak és vígjátékként filmezték a jeleneteket. A döntést úgy indokolták, hogy a kreatív szabadsággal jobban ki tudják hozni a színészeikben rejlő maximumot. De ezt Lawrence Kasdan nem szerette volna, ragaszkodott ahhoz, amit fiával közösen papírra vittek. Kasdan kijelentette, ha szó szerint felveszik azt, amit leírtak, utána adhatnak hozzá még pluszt, de addig nem. A rendezők Kasdan és a stúdió menyugatására néhány jelenetet pontosan úgy forgattak, ahogy az író megírta a szkriptben, de rövid időn belül megint eltértek tőle.

A filmet májusban a londoni stúdióból a Kanári-szigetekre költöztették át, és ezzel egyszerre a Lucasfilm a vágót is (Chris Dickens) lecserélte az Oscar-díjas mesterre, Pietro Scalia-ra, aki a veteránnak számító Ridley Scott-tal több projekten is dolgozott. Legutóbb épp az Alien: Covenant és a Mentőexpedíció filmeken dolgozott Scott-tal. Scalia nem teljesen volt elégedett azzal a színészi játékkal, amit Alden Ehrenreich nyújtott addig, így a stúdió egy színészoktatót fogadott a főszereplő mellé. Ez tovább erősítette Kennedyben azt a hitet, hogy azonnali beavatkozásra van szükség, s Londonba hívta Kasdant, hogy amolyan árnyékrendezőként vegyen részt a forgatáson. Ezt azonban Lord és Miller nem tudta elfogadni, s ez vezetett odáig, hogy Kennedy kénytelen volt meghúzni a ravaszt, s elküldeni a két szakit.

Ron Howardot rendkívül kemény feladat elé állítják, de ha valaki képes kezelni a kialakult helyzetet, akkor az ő. Többször megmutatta már talentumát, de most minden korábbinál nagyobb a tét. Bennfentesek szerint a rendező tegnap már meg is érkezett Londonba, hogy átvegye a filmezést, amit szeptember elejéig kitoltak – egyben az újraforgatások is megtörténnek. Egy másik forrás arról is beszélt, hogy tapsvihar tört ki Lord és Miller rendezők utolsó napján, mikor bejelentették, hogy új rendező érkezik a fedélzetre. A jelentések szerint a találkozó hangvétele meglehetősen visszafogott, már-már komor volt, és a taps inkább szólt a filmnek, mint Ron Howard rendező érkezésének.

Total
0
Shares
Previous Article

Az ifjú Peter Parkerrel már korábban is találkoztunk a MCU-ban

Next Article

Elindult a Deadpool 2 forgatása, és itt is vannak az első képek!

Related Posts