x
Close


Közelgő események

Filmek

Felicity Jones úgy érzi, hogy Jyn Erso számára lenne visszatérés a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet után

Van visszaút Jyn Erso előtt a Zsivány Egyes után?

Felicity Jones úgy érzi, hogy Jyn Erso számára lenne visszatérés a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet után
  • Publishedoktóber 31, 2020

Sok másik franchise-nál láttunk már rá példát, hogy később visszatért egy meghalt vagy halottnak hitt karakter. Bár a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet végén a Lázadók egy maroknyi serege öngyilkos küldetésre indult, köztük Felicity Jones karaktere, Jyn Erso meghalt, ám a színésznő nemrég arról beszélt, hogy a befejezés ellenére szeretne visszatérni ebbe az univerzumba.

A Disney érában készült Star Wars-filmek között a Zsivány Egyes az egyik legkülönlegesebb. Ez volt az első olyan film, ami nem a legendás Skywalker történetet filmesítette meg, hanem a Star Wars IV. rész – Egy új remény egyik logikai bakijára adott választ, másfelől pedig látványvilágát és hanghordozását tekintve kiválóan adva vissza, hogy mennyire nehéz idő járt a Lázadókra. A film csak úgy végződhetett, hogy a főhősök az életükkel fizetnek. Felicity Jones úgy érzi, hogy még mindig láthatjuk karakterét egyszer a jövőben. A The Hollywood Reporter készített interjút a színésznővel, aki a beszélgetés alatt felfedte gondolatát, hogy Jyn Erso előtt még nyitva áll az ajtó.

Csak azt mondogatom, hogy a reinkarnáció teljesen elképzelhető a Star Wars univerzumban [majd elnevette magát]. Szóval úgy érzem, hogy Jyn számára befejezetlen a történet, biztos vagyok benne.

Felicity Jones

Bár a karakterek számára a történet véget ért, de ennek ellenére a Lucasfilm egy előzménysorozaton dolgozik Cassian Andor kapitánnyal a főszerepben. Sok volt a kérdés Cassian Andor körül, hogy ki ő, miért utálja annyira a Birodalmat, amire nem kaptunk választ a filmből. Később kiderült, hogy az antológiafilm első vázlataiban Cassian egy birodalmi kémet alakított, de miután csalódott a Birodalomban, elárulta, s átállt a másik oldalra. Diego Luna karaktere mellett K-2SO, Mon Mothma, Bail Organa és még sokan mások visszatérnek a filmből. A sorozat a karakter múltjában mélyül el, és már azt is tudni vélik, hogy mikor játszódik majd a történet.

A koronavírus-járvány miatt a forgatást határozatlan időre beszüntették, pedig már javában dolgoztak rajta, nagyjából egy hat hetes előkészítő folyamat előzte meg a forgatást, amikor jött a világjárvány és leálltak a kamerákkal. A stúdió rendkívül optimista a folytatással kapcsolatban, reményük szerint még év vége előtt el tudják kezdeni a munkát, és akár 2021 év végén bemutathatják Cassian Andor-előzménysorozatát.

Felicity Jones
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.